Nyt puhuu Alexi Laihon viimeinen puoliso: meidän piti avioitua – korona käänsi suhteen katolleen ja muusikon yllättävä kuolema ajoi ahdinkoon - Musiikki - Ilta-Sanomat

Nyt puhuu Alexi Laihon viimeinen puoliso: meidän piti avioitua – korona käänsi suhteen katolleen ja muusikon yllättävä kuolema ajoi ahdinkoon

Australialainen Kelli Wright-Laiho kuvailee häitään nyt ”sitoumusjuhlaksi.”

Australialainen Kelli Wright-Laiho ja Alexi Laihon juhlistivat sitoutumistaan 2017.­

19.1. 5:30

– Kyllä asia on näin. Alexi ei koskaan eronnut ensimmäisestä vaimostaan.

Näin vahvistaa IS:lle australialainen Kelli Wright-Laiho. Hän tietää, ettei ole virallisesti ollut Alexi Laihon aviopuoliso. Yhdysvaltalainen Kimberly Goss oli – vuodesta 2002 Laihon kuolemaan saakka.

Wright-Laiho on antanut julkisuudessa toistuvasti ymmärtää olleensa naimisissa Alexi Laihon kanssa.

Hän ymmärtää, että asetelma saattaa tuntua ulkopuolisista ihmisistä sekavalta.

Hän ei kuitenkaan näe asiassa ongelmaa. 10. joulukuuta 2017 pidetty, hänen Instagram-tilillään esittelemänsä ”häätilaisuus” oli Wright-Laihon mukaan commitment party, ”sitoumusjuhla” eikä virallinen vihkimistilaisuus.

– Osoitimme siinä rakkautemme toisillemme 120 ystävämme edessä, hän kuvailee IS:lle,

– Ystävämme ja perheemme näkivät meidät pariskuntana.

Oliko tarkoitus virallistaa suhde avioliitoksi?

– Oli. Se ei vain ollut mahdollista ennen kuin Alexi eroaa ensimmäisestä vaimostaan. Näin hänellä tähän liittyviä papereita jo vuodelta 2009. En tiedä, miksi Alexi ei koskaan saanut asiaa hoidettua. En voi puhua toisten ihmisten (Laiho ja Goss) puolesta, hän vastaa puhelinhaastattelussa.

Hän puhuu maanantaina tehdyssä haastattelussa ensimmäistä kertaa julkisesti suhteestaan Alexi Laihoon tämän kuoleman jälkeen. Kaksi viikkoa sitten metallimusiikin ystävät kautta maailman järkyttyivät, kun Laihon ennen vuodenvaihdetta kohdanneesta kuolemasta uutisoitiin.

– Olen ollut surun murtama. Alexi oli suuri rakkauteni, hän sanoo.

Se, että he eivät olleet virallisesti naimisissa ei Wright-Laihon mukaan vaikuttanut millään tavalla heidän suhteeseensa.

– Asuimme Australiassa yhdessä. Meillä on ihana talo. Yhdessä maksoimme laskut yhdessä ja kävimme ruokakaupassa – ja minä ostin hänen vaatteensakin, Wright-Laiho sanoo.

– Meillä oli sääntö, että tauko kohtaamisissa saa venyä korkeintaan 12 viikkoon. Joko minä matkustin Suomeen tai Alexi tuli tänne kotiin.

Pariskunta piti säännöstään kiinni vuosien ajan. Jopa silloin, kun Children of Bodom oli maailmankiertueella.

Vasta korona muutti rutiinit.

– En voinut matkustaa Suomeen eikä Alexi päässyt tänne. Hänellä oli liput ostettuna Australian-lennolle, mutta ne peruttiin. Tässäkin tapauksessa avioliitosta olisi ollut hyötyä.

Kymmenen viimeistä kuukautta Alexi Laihon elämästä pariskunta vietti eri puolilla maailmaa.

– Lähetimme toisillemme lauluja ja rakkauskirjeitä. Soitimme pitkiä videopuheluja keskimäärin kuusi kertaa päivässä. Voit sanoa päivämäärän, niin voin kertoa, mitä Alexi söi silloin aamiaiseksi. Ihmiset ovat aikaisemminkin joutuneet eroon rakkaistaan vaikkapa sodan takia. Me sentään saatoimme olla yhteydessä.

Kunnes sitten viestit äkkiä viime vuoden lopulla päättyivät.

– Yhtenä aamuna en enää herännytkään tutusti Alexin puheluun. Huolestuin.

Ja kun yhteyttä ei Alexin numeroon saanut myöhemminkään eikä mitään viestiä tullut, huolestuminen muuttui yhä syvemmäksi. Valitettavasti huoleen oli syytä.

Alexi Laiho oli kuollut.

Ensimmäisen kerran Alexi Laiho ja Kelli Wright tapasivat, kun australialainen hoiti työkseen Children of Bodom -yhtyeen pr-asioita. Työsuhde muuttui romanttiseksi vuosien tuntemisen jälkeen.

Wright-Laiho sanoo, ettei ole huolestunut taloudellisesta pärjäämisestään.

– Käyn töissä. Minulla on hyvä työ.

Kelli Wright-Laihon mukaan Alexi Laiho oli kuin isä hänen tyttärelleen. Nyt hän pelkää, miten tytär toipuu rakkaan isähahmonsa kuolemasta.­

Mutta omasta ja tyttärensä pärjäämisestä ilman Laihoa hän on huolissaan. Sillä siinä missä Alexi Laiho oli hänelle husband, aviomies, tämä oli hänen tyttärelleen kuin isä.

Kumpaakaan Laiho ei virallisten tulkintojen mukaan ollut – ei aviopuoliso eikä biologinen isä tai jatkuvasti läsnä oleva kasvatti-isäkään – mutta näissä rooleissa hän heidän perheessään Wright-Laihon mukaan oli.

– Hän tuli niin hyvin toimeen tyttäreni kanssa, Wright-Laiho sanoo ja liikuttuu.

Hetken miettimisen jälkeen hän paljastaa, kuinka paljon tytär Alexi Laihoa kaipaakaan.

– Hän oli piilottanut Alexin vaatteita sänkynsä alle.

Elämänkumppanina Wright-Laiho kuvailee Alexi Laihoa romanttiseksi.

– Hän oli romanttinen jatkuvasti. Hän buukkasi meille hienoja hotellihuoneita, koska halusi kohdella minua kuin kuninkaallista, Wright-Laiho kuvailee.

– Ja romantikko olen minäkin. Olen säilyttänyt kaikki kuvat ja viestit, mitä lähetimme toisillemme suhteemme alusta lähtien.

Vuoden 2021 piti olla Wright-Laihon mukaan heille avioliiton virallistamisen vuosi.

– Odotin saavani koronarokotuksen, että pääsen matkustamaan Alexin luokse. Hänen piti saada avioeron paperityö tehtyä – ja meidän mennä virallisesti naimisiin. Meillä oli suuria suunnitelmia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?