Tältä kuulostaa Dannyn UMK-kisakappale – viisufaneilta lävähti yksimielinen tuomio - Musiikki - Ilta-Sanomat

Tältä kuulostaa Dannyn UMK-kisakappale – viisufaneilta lävähti yksimielinen tuomio

Danny kilpailee Suomen euroviisuedustajan paikasta kappaleella Sinä päivänä kun kaikki rakastaa mua.

Danny on osallistunut euroviisukarsintoihin peräti seitsemän kertaa.­

18.1. 9:14

Yhteensä seitsemän artistia kilpailee tänä vuonna paikasta Suomen euroviisuedustajan paikasta. Tämän vuoden UMK-kilpailukappaleet julkaistaan yksi kerrallaan ja tähän mennessä päivänvalon on nähnyt seitsemästä potentiaalisesta edustuskappaleesta kolme. Niistä viimeisin on Dannyn kappale Sinä päivänä kun kaikki rakastaa mua.

Peräti seitsemän kertaa Suomen euroviisukarsinnoissa kilpailleen Dannyn UMK-kilpailukappaleen on säveltänyt ja sanoittanut Janne Rintala, joka on tehnyt kappaleita muun muassa Arttu Wiskarille ja Erika Vikmanille.

– Teksti on aiheeltaan sellainen, että se ei välttämättä ole tyypillinen euroviisu. Mutta lauluna se on todella suuri, koska se edustaa sellaista näkökulmaa ja teemaa, jota ei oikeastaan kevyen musiikin lauluissa ole aikaisemmin käsitelty, Danny kuvailee kappaletta tiedotteessa.

  • Voit kuunnella Dannyn UMK-kilpailukappaleen ylläolevasta upotuksesta.

Dannyn kilpailukappale sai viisufaneilta positiivisen vastaanoton. Sinä päivänä kun kaikki rakastaa mua on herättänyt runsaasti keskustelua Youtubessa, jossa kappaletta ovat rientäneet kommentoimaan viisufanit ympäri maailman. Erityisesti kappaleen sanat ovat koskettaneet ihmisiä.

– Tämä ei ehkä ole suuri kappale, mutta sanat saivat minut tuntemaan jotakin, eräs viisufani kommentoi.

– Pystyt tuntemaan sanojen merkityksen ja nostalgian tässä kappaleessa. Tämä on kauniisti rakennettu ja myös melodia on kaunis. Ehdottomasti suuri yllätys, en osannut lainkaan odottaa tätä, kommentoi toinen.

– Tämä ei ole vaan kappale vaan taideteos. Jos puhumme laadusta, tässä sitä on. Sillä, näemmekö tätä euroviisulavalla, ei ole edes merkitystä. Se, että hän tuntee ja välittää nämä merkitykselliset sanat on asia, joka tekee tästä kappaleesta niin suuren ja voimakkaan, komppasi kolmas.

– Kappaleen sanat saivat minut itkemään. En odottanut, että kappale olisi ollut teemaltaan tällainen, tunnusti yksi viisufaneista.

Danny on osallistunut euroviisukarsintoihin peräti seitsemän kertaa.­

Dannyn kappale on tähän mennessä herättänyt viisufaneissa lähes yksinomaan positiivisia reaktioita. Muutamat ovat kuitenkin todenneet, että vaikka Dannyn kappale on koskettava, ei se kenties sovi euroviisuihin.

– Tämä ei ollut niin huono kuin odotin. Tämä on kaunis kappale, jossa on kauniit sanat. Mutta se ei ole kappale, jonka haluan euroviisuihin, pohti eräs.

– Epäsuosittu mielipide: en ole tämän suurin fani. Kunnioitan hänen uraansa, mutta tänä vuonna kaipaamme jotain iloisempaa, kun otetaan huomioon, mitä kaikkea olemme käyneet ja edelleen käymme läpi, kommentoi toinen.

Dannyn lisäksi kilpailukappaleet on jo ehditty julkaista Oskrilta sekä Teflon Brothersilta ja Pandoralta. Heidän lisäkseen euroviisuedustajan paikasta kilpailevat Laura, Aksel, Blind Channel ja Ilta.

Suomen tämänvuotinen euroviisuedustaja selviää 20. helmikuuta järjestettävässä UMK-finaalissa. Euroviisut järjestetään Alankomaiden Rotterdamissa 18.–22. toukokuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?