Pete Parkkonen jakoi tunteikkaan muiston kohtaamisestaan Pave Maijasen kanssa: ”Uskomaton hetki” - Musiikki - Ilta-Sanomat

Pete Parkkonen jakoi tunteikkaan muiston kohtaamisestaan Pave Maijasen kanssa: ”Uskomaton hetki”

Pete Parkkonen ja Pave Maijanen kohtasivat toisensa Tallinnan laivalla, jossa Maijanen esiintyi trubaduurina.

Pave Maijanen oli Pete Parkkosen suuri idoli.­

17.1. 12:46

Laulaja Pete Parkkonen, 30, muistelee edesmennyttä kollegaansa ja idoliaan Pave Maijasta, 70, tunteikkaassa Facebook-julkaisussaan.

Hän kertoo kohdanneensa Maijasen muutama vuosi sitten Tallinnan laivalla, jossa Maijanen oli esiintynyt trubaduurina. Parkkonen kertoo, että hänestä tuntui kuin olisi ollut yksityiskeikalla.

– Pääsi nautiskelemaan eturivissä Legendan hittejä. Järjestäen sieltä tuli Lähtisitkö, Jano, Ikävä..., Parkkonen luettelee.

Ensimmäisellä tauolla Parkkonen kertoo menneensä jututtamaan idoliaan ja kertomaan, paljonko tämän musiikki hänelle merkitsee. Seuraavalla tauolla kaksikko oli kohdannut toisensa baaritiskin äärellä.

– Hän tilasi kaksi Jaloviina shottia ja ojensi toisen mulle. Hämmästyksissäni kiitin ja hymisin onnesta. Pave totesi skoolatessa mulle: ”Pidä huolta”, ja lähti takas lavaa kohti. Uskomaton hetki, Parkkonen muistelee.

Vuonna 1950 syntyneen Maijasen kuolemasta uutisoitiin lauantai-iltana. Parantumatonta ALS-tautia sairastanut muusikko vaikutti pop- ja rockmusiikissa poikkeuksellisen monipuolisesti. Hän oli muusikko, laulaja, lauluntekijä ja tuottaja.

Maijasen kuolinuutinen kosketti suomalaisia laajasti. Useat hänen kollegansa ja ystävänsä ovat esittäneet surunvalittelunsa Maijasen poismenon johdosta ja jakaneet yhteisiä muistojaan hänen kanssaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?