Raskasta joulua -konserttien järjestäminen kuohuttaa somessa – järjestäjä vakuuttaa koronarajoitusten toteutuvan - Musiikki - Ilta-Sanomat

Raskasta joulua -konserttien järjestäminen kuohuttaa somessa – järjestäjä vakuuttaa koronarajoitusten toteutuvan

Raskasta joulua -kiertueen järjestäminen keskellä koronaepidemiaa kuohuttaa suomalaisia.

Noora Louhimo on yksi Raskasta joulua -kiertueen solisteista.­

1.12.2020 14:36

Sosiaalisessa mediassa käydään kiivasta keskustelua siitä, miten Raskasta joulua -konsertit voidaan järjestää tiukentuneiden koronarajoitusten keskellä.

Koronaepidemia on pahentunut monella alueella, ja uusia rajoituksia on jo otettu tai ollaan ottamassa käyttöön. Koronarajoitukset ovat kiristyneet nyt muun muassa pääkaupunkiseudulla ja Pirkanmaalla.

Esimerkiksi Helsingissä astui maanantaina voimaan rajoitus, jossa kaikki yleisötilaisuudet kielletään määräajaksi. Korkeintaan 10 henkilön yleisötilaisuuksien järjestäminen sallitaan turvallisuusmääräyksiä noudattaen.

Kiristyneet koronarajoitukset ovat herättäneet paljon kysymyksiä Raskasta joulua -kiertueen järjestelyistä ja siitä, toteutuvatko kaikki kiertueen konsertit. Raskasta joulua -kiertueen Facebook-sivuilla ollaan huolissaan siitä, onko konsertteihin ylipäätänsä turvallista mennä.

– Kyllähän näissä joukkoaltistumisen riski on melkoinen. Taidan itsekin myydä liput jos joku muu uskaltaa osallistua, Raskasta joulua -kiertueen Facebook-sivuilla kommentoidaan.

Laulaja Tommi Salmela kuvattuna Raskasta joulua -kiertueella 2019.­

Myös kiertueen huipentavan Hartwall-areenan konsertin kohtalo on herättänyt sosiaalisessa mediassa kysymyksiä. 19.12. Hartwall-areenalla järjestetään kaksi kiertueen päättävää konserttia. Toinen konserteista järjestetään klo 16, toinen klo 19.

Helsingissä koronarajoitukset astuivat voimaan 30.11. ja ne ovat voimassa 18.12. Rajoitukset eivät siis koske Hartwall Arenan konsertteja, jotka järjestetään 19.12.

Monet kiertueelle jo lippunsa ostaneet fanit kommentoivat Facebookissa, että haluaisivat palauttaa lippunsa koronatilanteesta johtuen. Myös turvavälit ja hygienia huolestuttavat ihmisiä.

– Yritäpä mennä Hartsulle ajoissa ja turvavälit pitämällä klo 19 keikkaan, kun aiemman konsertin porukka lähtee about samaan aikaan ulos, Facebookissa tuskaillaan.

– Voisitteko peruuttaa Hesan keikat? Siirtäkää vaikka ens jouluun! Ettei teistä aleta puhua koronalingoista, Facebookissa kirjoitetaan.

– Raskasta koronaa... kommenteissa puhistaan.

– Jos sairastuu tai ohjeistukset muuttuvat, niin onko lipulla palautusoikeus? Facebookissa kysellään.

– Toivottavasti tulee livestream joltain keikalta, olen valmis maksamaan siitä. Omaa ja läheisteni terveyttä en aio vaarantaa tunkemalla keikalle, jouluksi ei tautia tarvita.

Raskasta joulua -kiertueen järjestäjä kertoo Ilta-Sanomille, että viranomaisten määräyksiä ja koronatilannetta seurataan tarkasti.

– Teemme hartiavoimin töitä konserttien osalta. Olemme seuranneet millaisia päätöksiä aluehallintovirastot tekevät, sillä haluamme noudattaa tarkasti viranomaismääräyksiä. Olemme valmistautuneet siihen, että keskiviikkona tiedotamme tarkemmin mitä konserttikiertueen kanssa tapahtuu, Raskasta joulua -tapahtuman edustaja ja Master Eventsin toimitusjohtaja Kari Penttinen kertoo IS:lle.

– Toivomme Raskasta joulua -faneilta ja lipun ostaneilta malttia. Tiedotamme kiertueesta heti kun pystymme.

Tapahtumajärjestäjä on aiemmin painottanut, että kiertueella kiinnitetään erityistä huomiota muun muassa turvaväleihin ja hygieniaan.

– Koko Raskasta Joulua -kiertue toteutetaan tänä vuonna koronaturvallisuus huomioon ottaen. Konserttipaikkojen yleisökapasiteettia on alennettu merkittävästi ja yleisön saapumiseen ja poistumiseen on varattu runsaasti aikaa. Konserttipaikoilla on saatavilla käsidesiä ja kasvomaskien käyttöä suositellaan. Konsertit toteutetaan Suomen valtioneuvoston ja AVIn ohjeita tarkasti noudattaen, kiertueen sivuilla kerrotaan.

Seuraava Raskasta joulua -konsertti järjestetään Vaasassa 4. joulukuuta.

Edit klo 15.51. Lisätty tapahtumajärjestäjän kommentti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?