Helsingin Joulunavaus suorana ISTV:ssä kello 15: Lavalla Mariska, Koriseva, Ida Elina, Vapaavuori, joulupukki ja Pertsa ja Kilu! - Musiikki - Ilta-Sanomat

Helsingin Joulunavaus suorana ISTV:ssä kello 15: Lavalla Mariska, Koriseva, Ida Elina, Vapaavuori, joulupukki ja Pertsa ja Kilu!

Helsinki avaa valtakunnallisen joulukauden sunnuntaina 22.11.2020, kun Helsingin ydinkeskusta saa jouluvalaistuksensa jo 72. kerran. Avajaisten juhlaesitys Tuomiokirkon portailta alkaa kello 15. Koko tilaisuuden näkee suorana verkkolähetyksenä, joten paikalle ei tarvitse tulla.

16.11.2020 15:36 | Päivitetty 22.11.2020 15:51

Lavalla seikkailevat ohjaaja Taavi Vartian uutuuselokuvasta Pertsa ja Kilu tutut päähenkilöt Pertsa ja Kilu. Vartia on käsikirjoittanut avajaisshow'n, jossa esiiintyvät myös Nelosen Vain Elämää -ohjelman artisteista Arja Koriseva ja Mariska. Artisti Ida Elina soittaa jouluista pop-musiikkia kanteleella. Ja totta kai paikalla ovat myös joulupukki ja Helsingin pormestari Jan Vapaavuori.

HUOM: Vallitsevan koronatilanteen vuoksi tapahtuman järjestäjä Helsingin City Markkinointi ry kehottaa yleisöä seuraamaan tilaisuutta suorien netti-tv-lähetysten kautta sen sijaan, että katsojat kerääntyisivät Senaatintorille. Lähetys näkyy ISTV:ssä tämän artikkelin yhteydessä. Sama lähetys on katsottavissa myös Ruutu.fi:ssä ja Helsingin kaupungin Helsinkikanava.fi:ssä sekä Helsinki City Markkinoinnin somekanavissa.

Ilta-Sanomat pahoittelee lähetyksessä näkyviä häiriöitä.

  • ISTV:n suora lähetys avajaisshow'sta aukeaa tämän artikkelin yllä olevaan videoruutuun sunnuntaina 22.11.2020 kello 15. Lähetys päättyy noin kello 16. Lähetys näkyy vain suorana, siitä ei jää tallennetta.

Helsingin jouluperinne alkoi vuonna 1949, jolloin Aleksanterinkadun ja sen lähiympäristön kauppiaat koristelivat kadut kaupunkilaisten iloksi havuin ja valoin.

– Kaupunkijouluun liittyy monia perinteitä, joista Joulukatu Helsingissä, on yksi vanhimmista. Monille sukupolville Joulukadun avajaisista on tullut se hetki, joka avaa virallisen joulunodotuksen. Vaikka vietämme tänä vuonna joulua poikkeuksellisissa olosuhteissa, on hienoa, että Joulukadun perinnettä voidaan kuitenkin jatkaa, pormestari Jan Vapaavuori sanoo Helsingin kaupungin tiedotteessa.

Avajaisten yhteydessä järjestetään perinteiset hyväntekeväisyysjärjestöjen joulumyyjäiset, joista on ostettavissa muun muassa jouluisia herkkuja ja järjestöjen omia tuotteita.

Turvallisuussyistä tänä vuonna ei järjestetä Aleksanterinkatua pitkin kulkevaa jouluparaatia, mutta Aleksanterinkadulta ja sen lähiympäristöstä löytyy jouluinen Ikkunapolku. Sen näyteikkunasommitelmia kaupunkilaiset ja pääkaupungissa vierailevat voivat käydä ihastelemassa omaan tahtiinsa.

  • Artikkeliin päivitetty 20.11.2020 tapahtuman järjestäjän kehotus välttää yleisön kokoontumista Senaatintorille. Sen sijaan on suositeltavaa seurata tilaisuutta suoran verkkolähetyksen kautta esimerkiksi tämän artikkelin yhteyteen avautuvasta videoruudusta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?