HS: Robin Packalenin maailmanvalloitus isoissa vaikeuksissa – manageriyhtiö lopetti yhteistyön - Musiikki - Ilta-Sanomat

HS: Robin Packalenin maailmanvalloitus isoissa vaikeuksissa – manageriyhtiö lopetti yhteistyön

Helsingin Sanomat kertoo poptähti Robin Packalenin maailmanvalloituksen olevan vaikeuksissa.

2.10.2020 9:44

Helsingin Sanomat uutisoi, että poptähti Robin Packalenin kansainvälisestä valloituksesta vastannut yhtiö on lopettanut artistin kanssa yhteistyön. Lehden mukaan Packalenin yhteistyö hänen managerointiaan kolmen vuoden ajan hoitaneen Comusic Managementin kanssa päättyi noin kuukausi sitten.

Yhtiön toimitusjohtaja ja Packalenin ex-manageri Mikko Saukkonen kommentoi asiaa HS:lle ja sanoo lehden mukaan, ettei Comusic Management ole tekemisissä Robin Packalenin kansainvälistymisprojektin tai hänen musiikkiuransa kanssa.

Saukkosen ja Robin Packalenin viestintäkoordinaattorin Susa Ruuhilahden mukaan päätös syntyi yhteisymmärryksessä.

– Tulimme yhdessä siihen lopputulokseen, että yhteinen malli ei ollut paras tai toimivin, Ruuhilahti kommentoi HS:lle.

Mikko Saukkonen toteaa HS:lle koronaviruspandemian muuttaneen kaiken. Saukkonen toteaa, että hetkessä kaikki suunnitelmat menivät uusiksi koronaviruksen vuoksi. Pandemian pitkittyessä kansainvälisille musiikkimarkkinoille suuntaaminen on erittäin hankalaa.

–Jokaisessa maassa ollaan musiikkibisneksessä ensisijaisesti huolissaan kotimaan markkinoista. Ei siellä olla nyt kiinnostuneita kansainvälisistä tulokkaista, Saukkonen kommentoi HS:lle.

Tähän vaikuttaa Saukkosen mukaan se, että edelleen artistien kansainvälistyminen perustuu matkustamiseen, verkostoitumiseen ja pr-tapaamisiin ympäri maailmaa. Luonnollisesti mitään näistä asioista ei pysty tällä hetkellä toteuttamaan.

Robin Packalen kuvattuna viime kesänä IS:n haastattelussa, jolloin hän kertoi kansainvälisistä urasuunnitelmistaan.

HS:n mukaan Susa Ruuhilahti on samaa mieltä siitä, että koronaviruspandemian vuoksi suunnitelmat jäivät hetkeksi jäihin, esimerkiksi Robinin levyn julkaisua ja keikkoja on siirretty eteenpäin.

Lehden mukaan Ruuhilahti puhuu kansainvälisen uran edistämisestä virtuaalisilla yhteyksillä ja mainitsee esimerkiksi virtuaaliset pop up -keikat.

Robin itse puhui kesäkuussa IS:n haastattelussa, kuinka korona sekoitti hänen suunnitelmansa kokonaan.

– Piti tulla albumi ja tehdä kaikkea siihen liittyvää. Kesällä piti olla keikkoja Suomessa ja muualla, Robin kommentoi kesällä IS:lle.

Robin puhui IS:n haastattelussa myös siitä, kuinka yleisö ei tunnu jaksavan odottaa ulkomailla tapahtuvaa läpimurtoa. Artisti itse sanoi ymmärtävänsä, että kansainvälisen uran luomiseen ja ulkomaille menestymiseen voi kulua vuosia.

– Sanoin jo vuosi sitten, että älkää ihmiset repikö pelihousujanne, jos mitään ei tapahdu nopeasti. Tai mitään sen ihmeellisempää ei tapahdu kymmeneenkään vuoteen, Robin kommentoi IS:lle tuolloin.

Hän sanoi haastattelussa seisovansa edelleen vankasti päätöksensä takana.

–Hirveä sanoa, mutta suomenkielisen uran loppuvaiheessa huomasin, että sama kaava toistuu: tehdään keikkoja, julkaistaan joku biisi, se nousee listoille – ja taas tehdään lisää keikkoja. Aloin ajatella ”ei tämä näin helppoa voi olla.”

  • Alla olevalla videolla ote Lisää löylyä, Hjallis ja Jethro! -ohjelmasta, jossa Robin kertoi, miksi tahtoi lähteä tavoittelemaan uraa ulkomailla:

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?