Kirkalta julkaistaan aiemmin kuulematon kappale – kuuntele Taivas ja maa -biisin ensiesitys - Musiikki - Ilta-Sanomat

Kirkalta julkaistaan aiemmin kuulematon kappale – kuuntele Taivas ja maa -biisin ensiesitys

Huomenna tiistaina Youtubeen ilmestyvä Taivas ja maa -kappale saa IS:ssä ensiesityksensä nyt maanantaina.

21.9. 20:31

Kirkan asioiden hoitaja ja entinen liikekumppani Pekka Heikkilä, 58, haluaa kunnioittaa ystävänsä muistoa ja julkaisee sen takia Kirkan syntymäpäivänä aiemmin kuulemattoman kappaleen. Heikkilä sävelsi ja sanoitti vuosituhannen alussa kappaleen Taivas ja maa, jonka Kirka lauloi.

– Biisi jäi julkaisematta, koska tuolloin tulollaan olleen albumin tuottaja halusi mukaan vain omia sävellyksiään, Pekka Heikkilä taustoittaa.

Pekka Heikkilä, kuten muutkin Kirkan kanssa työskennelleet, kutsui Kirkaa Pomoksi.­

Ajatus julkaisusta kypsyi vähitellen, kun Heikkilä soitteli musiikkialalla toimiville ystävilleen arkistoistaan löytyviä Kirkan laulamia kappaleita.

Kaksikko omisti aikanaan yhdessä äänitysstudion Helsingin Vallilassa, ja siellä tuli ääniteltyä myös sellaisia kappaleita, joita ei ole vielä koskaan kuultu.

– Minua on kehoitettu julkaisemaan joitain kappaleita. En halunnut, että asia jäisi joskus myöhemmin vaivaamaan, Heikkilä kertoo.

– Ainahan se arveluttaa, kun julkaistaan sellaista, jota ei voi enää täysin korjata, mutta mietin, että yleisö saa nyt itse päättää, haluaako kuunnella vai ei. Nyt on sopiva tilaisuus tehdä tämä.

Kirkan merkkipäivän lisäksi hetki tuntuu oikealta, koska Kirkan fanklubi on koonnut Kirkasta digitaalisen näyttelyn.

Koronan takia näyttely toteutetaan digitaalisena Kirkan uudistuneilla kotisivuilla, joilla näyttely avautuu syntymäpäivänä tiistaina. Näyttelyssä on mukana Kirkaan liittyviä muistoja 50 vuoden ajalta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?