Jope Ruonansuun Hilkka-sisko suree veljeään: ”Miksi kaikki hienot ihmiset aina lähtevät muita ennen?” - Musiikki - Ilta-Sanomat

Jope Ruonansuun Hilkka-sisko suree veljeään: ”Miksi kaikki hienot ihmiset aina lähtevät muita ennen?”

Jope Ruonansuun Hilkka-sisko kuvailee veljensä olleen hyvin hengellinen ihminen.

–Jope elää ikuisesti muistoissamme, Hilkka-sisko sanoo.­

19.9. 22:15

Lahden moottoripyörämuseossa lauantaina järjestetyssä ja ISTV:n välissä Jope Ruonansuun muistokonsertissa oli paikalla paitsi eturivin artisteja myös viihdetaiteilijan omaisia. Mari-lesken lisäksi Aatteleppa Jope -konsertissa nähtiin Hilkka-sisko sekä Seppo-veli. Ruonansuulla oli kaikkiaan kuusi sisarusta, joista Hilkka on vanhin ja Seppo nuorin.

– Olen todella iloinen, että tällainen konsertti järjestettiin. Jope todella ansaitsi sellaisen, ja erityisesti Mari perheineen, ensi vuonna 70 vuotta täyttävä Hilkka kertoi IS:lle.

Monien artisti- ja imitaattoritähtien värittämällä konsertilla kerättiin varoja heinäkuussa pitkän sairauden uuvuttamana kuolleen Ruonansuun perheelle. Mari-leski jäi kahdestaan kahden pienen lapsen kanssa.

– Olen ollut viikoittain Marin kanssa yhteyksissä. Tiedän, että tällä eleellä (konsertilla) on huima merkitys hänelle, Hilkka uskoi.

Viihdetaiteilija Jope Ruonansuu menehtyi heinäkuussa 56-vuotiaana.­

Hilkka lähti perheen kotoa maailmalle siinä vaiheessa, kun Jope oli kaksivuotias. Ruotsissa pitkään työskennelleellä Hilkalla on paljon lämpimiä muistoja 56 vuoden iässä kuolleesta veljestään. Hän ei halua vieläkään uskoa, että pitkän linjan monipuolinen taiteilija on nukkunut pois.

– Jopella jäi huimasti elämää elämättä. En voi ymmärtää, miksi kaikki hienot ihmiset aina lähtevät muita ennen. Jope ei tehnyt koskaan kenellekään mitään pahaa. Hän oli pitkään koulukiusattu, mutta perheen parissakaan hän ei valittanut siitä. Hän piti kaiken sisällään ja kärsi itsekseen, jottei kenenkään läheisen tarvinnut kantaa huolta, sisko sanoi.

– En pysty uskomaan, että rakas veljeni on poissa. Hautajaisissakin minulla oli tosi epätodellinen olo, ja kun viime viikonloppuna katsoin televisiosta Jopet-show’ta, niin en edelleenkään tuntenut, että hän olisi siirtynyt pilven reunalle. Olen itsekin sairastanut syövän, ja olisin niin toivonut, että myös veljeni olisi voinut toipua siitä.

Hilkka-siskon mukaan Jope oli hyvin hengellinen ihminen. Jope on tehnyt lauluja enkeleistä, siskon mukaan relevantista syystä.

– Jope todella uskoi enkeleihin. Uskon, että enkelit toivat voimaa hänelle, ja siksi hän teki enkeliaiheisia laulun esimerkiksi Mari-vaimolleen, Hilkka sanoi.

– Jope elää ikuisesti muistoissamme, ja uskon, että niin myös useiden suomalaistenkin. Hän jätti tänne lähtemättömän jälkensä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?