Ilkka Vainio teki uuden version isä-Juhan Seiväsmatkat-hitistä – ”Kuin paluulento lapsuuteni”

Vainion Varsinaiset Seiväsmatkat -laulu on kunnianosoitus ja kiitos matkailukeisari Kalevi Keihäselle.

20.9.2020 19:00

Kalevi Keihänen perusti vuonna 1965 oman matkatoimistonsa Keihäsmatkat Oy:n, joka alkoi kuljettaa suomalaisia edullisesti etelän lomakohteisiin. Keihänen lennätti etelän aurinkoon omien sanojensa mukaan 100 000 suomalaista.

Yksi etelään lentäneistä oli Juha ”Watt” Vainio ja hänen jälkikasvunsa.

– Sain kokea ne reissut pikkupoikana isäni Juhan ja veljieni Samin ja Kallen kanssa. Vauhtia ja vaarallisia, sekä hauskoja tilanteita riitti, Ilkka Vainio muistelee.

– Keihänen antoi aikoinaan tavalliselle kansalaiselle mahdollisuuden lentää etelään. Yhtäkkiä aurinkoon pääsy ei ollutkaan enää pelkkien herrojen ja ministerien oikeus.

Ja kun reissussa oltiin, pitihän siitä ralli tehdä.

– Isäni Juha teki tämän laulun noin 50 vuotta sitten ja nyt oli aika iskeä uusi riemukas versio, Vainio myhäilee.

Draamasarja Keihäsmatkat pyörii parhaillaan Nelosella. Keihästä sarjassa esittää Janne Kataja. Muissa rooleissa nähdään muun muassa Aku Hirviniemi, Jenni Banerjee ja Hannele Lauri.

Ilkka Vainio näyttelee sarjan neljännessä jaksossa isäänsä Juha Vainiota.”Ileä” itseään näyttelee Sanna Stellanin Rasmus-poika.

– Se oli kuin paluulento lapsuuteni. Ohjaaja sanoi: anna mennä vaan lennosta rallit ja raportit, sä klaaraat. Oli hienoa olla Janne Katajan, Hannele Laurin ja muitten huippujen kanssa näyttelemässä, ja eritoten pikku-Ilen, eli Rasmuksen kanssa aikamatkalla, Vainio nauraa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?