Apulanta-rumpali Sipe Santapukki joutui yllättäen sairaalahoitoon – kommentoi nyt vointiaan suoraan potilasvuoteelta: ”Letkuissa ollaan” - Musiikki - Ilta-Sanomat

Apulanta-rumpali Sipe Santapukki joutui yllättäen sairaalahoitoon – kommentoi nyt vointiaan suoraan potilasvuoteelta: ”Letkuissa ollaan”

Apulanta ei esiinny lauantaina Vaasassa, koska rumpali Sipe Santapukki on joutunut sairaalahoitoon. Yhtye julkaisi kuvan muusikosta omalla Instagram-tilillään torstaina.

Rumpali Sipe Santapukki harmittelee vuolaasti keikan peruuntumista.­

6.8. 16:34

Sipe Santapukin äänessä on vähän tavallista vaisumpi sävy, mutta asenne on ennallaan:

– Apulanta peruu keikan vain lääkärin määräyksestä. Ja useimmiten ei silloinkaan!

Nyt oli pakko perua. Elastinen esiintyy Apulannan sijasta Vaasa Festivalin viimeisenä esiintyjänä tulevana lauantaina, sillä Santapukki makaa Päijät-Hämeen keskussairaalassa. Viisi viikkoa sitten leikattu jalka on tulehtunut, ja rumpali makaa omien sanojensa mukaan ”letkuissa”.

Hän muistelee, että kyseessä on vasta toinen kerta Apulannan liki 30-vuotisen historian aikana, kun keikka joudutaan perumaan.

– Tai ehkä tämä on ensimmäinen. Kymmenkunta vuotta sitten Tonilta ei lähtenyt yhtään ääntä, joten keikkaa ei pystytty tekemään. Mutta silloinkin keikkaa siirrettiin, ei peruttu, rumpali sanoo IS:lle.

Jänteen korjaus leikkauksella meni Santapukin mukaan hyvin. Kuntoutuskin oli alkanut, ja Sipe pystyi jo kävelemään ja soittamaan.

– Jalka kuitenkin tulehtui viikko sitten. Ei se ollut kenenkään syy. Sellaista vain joskus sattuu.

Sunnuntaista lähtien Santapukki on rummutellut vain sairaalan sängynlaitaa, kuunnellut podcasteja ja iloinnut puolisonsa Minna Kaupin ja heidän lapsensa vierailuista.

– He ovat käyneet joka päivä. Ihan parasta. Minulle on jätetty pehmoleluja hoitoon ja vannotettu, etten heitä niitä ulos ikkunasta. En ole heittänyt.

Koronakevät vei keikat kaikilta, myös Apulannalta. Lisäksi Santapukin sinfonisen runon, tammikuussa kantaesityksen saaneen Ukkosen esitykset Lahdessa ja Tampereella siirtyivät – näillä näkymin alkavaan syksyyn.

– Toivottavasti niitä kuulee syksyllä taas.

Keikkojen puuttuessa Apulanta on valmistellut uutta levyä. Se on Santapukin mukaan edistynyt, mutta julkaisuaikataulua ei ole vielä päätetty.

Rumpali Sipe Santapukki harmittelee vuolaasti keikan peruuntumista.­

Keikkailuun olisi nyt riittänyt intoa, ovathan Sipe ja Apulanta viettäneet tien päällä kesät yhtä sapattivuotta lukuun ottamatta varhaiselta 1990-luvulta lähtien. Nyt keikkatauko tuntuu jo venyneen liian pitkäksi.

– Harmittaa ihan törkeästi. On paha mieli keikkaa odottaneiden ihmisten puolesta. Ja halju fiilis ihan omasta puolesta – olisin todellakin halunnut päästä soittamaan, Sipe sanoo.

– Mutta ei voi muuta kuin odottaa, kun letkuissa ollaan. Täältä ei lähdetä ennen kuin lääkäri antaa luvan. Onneksi täällä sairaalassa on saanut hyvää hoitoa. Arvostus hoitoalan ammattilaisia kohtaan on taas kyllä kasvanut.

Elokuussa Apulannan pitäisi esiintyä 15.8. Seinäjoella, 22.8. Aitoon Kirkastusjuhlilla ja 27.8. Kaarinan Saaristo Openissa.

– Tulehdusarvot ovat menossa parempaan suuntaan. Seuraavaan keikkaan on viikko. Olen toiveikas, että silloin pääsee jo soittamaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?