Prätkäharrastuksestaan tunnetulle Jope Ruonansuulle järjestetään muistokonsertti Lahden moottoripyörämuseon Ace Cafe -ravintolassa.

Ystävät järjestävät Jope Ruonansuulle muistokonsertin – paikalle kutsuttu ”isoja nimiä valtion päämiehiin asti”

Muistokonsertin tuotto lahjoitetaan taiteilijan perheelle.


23.7.2020 15:15

Viime lauantaina menehtyneen taiteilijalegenda Jope Ruonansuun kunniaksi järjestetään muistokonsertti syyskuussa. Tapahtuman järjestävät Ruonansuun läheiset ystävät Markku ”Mato” Valtonen, Riku Routo sekä taiteilijan pitkäaikaisena managerinakin toiminut Tapio Pieskä.

Muistokonsertti järjestetään 19. syyskuuta Lahden moottoripyörämuseon Ace Cafe -ravintolassa. Paikalle on kutsuttu suuri joukko Ruonansuun ystäviä ja läheisiä, ja esiintymään saapuu nimekkäitä suomalaismuusikoita.

– Olemme saaneet suuria nimiä esiintymään Jopen muistolle. Sanotaan näin, että kutsu lähtee kaikille, joita Jope imitoi – valtion päämiehiä myöten, moottoripyöräneuvos Riku Routo kertoo.

Muistokonsertin nimeksi on suunniteltu Aatteleppa Jope.

– Konsertti myös striimataan suorana, jotta kaikki suomalaiset pääsevät osallistumaan, Routo kertoo.

Tapahtumaan myydään pari sataa lippua. Muistokonsertin tuotto lahjoitetaan Ruonansuun perheelle.

Kuvassa Lahden Ace Cafe -ravintola.

Suomen moottoripyörämuseon ja Ace Cafen omistaja Riku Routo kertoo, että Heinolassa asunut Ruonansuu oli tuttu näky lahtelaisella Ace Cafella.

– Meillä oli Jopen kanssa vuosien ajan diili, että keväällä Jope haki meiltä uuden prätkän ja toi sen syksyllä takaisin. Aina keväisin hän haki uuden pyörän alle, Routo kertoo.

– Kuten Pieskä totesi, nyt on kaikki tähdet kohdillaan. On hienoa, kun ihmiset ovat lähteneet täysillä mukaan. Tämä paikka oli Jopelle tärkeä.

Jope Ruonansuu suhtautui intohimoisesti moottoripyöriin.

Ruonansuu tunnettiin rakkaudestaan vanhoihin autoihin ja moottoripyöriin. Hän keräili vanhoja autoja sekä moottoripyöriä.

– Jope rakenteli pitkään sellaista Jawa-pyörää. Hänen vaimonsa Marin kanssa päätettiin, että se saa oman paikkansa moottoripyörämuseosta, Routo paljastaa.

Vuoden lahtelaiseksi 2016 valittu yrittäjä Riku Routo pyörittää Suomen Moottoripyörämuseota ja Ace Corneria.

Vesijärven rannalla sijaitsee Ace Cafe Lahti sekä Suomen moottoripyörämuseo. Ace Cafella järjestetään kesäisin useita tapahtumia.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?