Rolling Stones älähti Trumpille kappaleensa käytöstä kampanjatilaisuuksissa - Musiikki - Ilta-Sanomat

Rolling Stones älähti Trumpille kappaleensa käytöstä kampanjatilaisuuksissa

Rolling Stones on pyytänyt tekijänoikeuksia hallinnoivaa BMI-järjestöä estämään jatkossa kappaleensa käytön Trumpin tilaisuuksissa.

Julkaistu: 28.6. 15:49

Rock-yhtye The Rolling Stones on uhannut presidentti Donald Trumpia oikeustoimilla tämän käytettyä yhtyeen kappaletta kampanjatilaisuuksissaan.

Yhtye on pyytänyt tekijänoikeuksia hallinnoivaa BMI-järjestöä estämään jatkossa You Can't Always Get What You Want -kappaleensa käytön Trumpin tilaisuuksissa. Asia selviää viihdesivusto Deadlinelle lauantaina toimitetusta BMI:n lausunnosta, ja myös yhtye itse viestitti asiasta Twitterissä.

Deadline kertoo, että Trumpin kampanjalla on BMI:n kanssa sopimus, jonka myötä hänen tilaisuuksissaan on käytettävissä yli 15 miljoonaa kappaletta. BMI voi kuitenkin poistaa kampanjalta oikeuksia tiettyihin kappaleisiin, jos laulun tekijä tai sen julkaisija niin vaatii.

Aiemmin myös Tom Pettyn perhe, Queen, Pharrell Williams, Rihanna, Aerosmith, Adele, Neil Young sekä edesmenneen Princen kuolinpesä ovat älähtäneet Trumpin kampanjatilaisuuksissa käytetyistä musiikkikappaleista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?