Suvi Pitkänen julkaisi debyyttisinglensä, mutta kuka kappaleella oikein laulaa? - Musiikki - Ilta-Sanomat

Suvi Pitkänen julkaisi debyyttisinglensä, mutta kuka kappaleella oikein laulaa?

Julkaistu: 26.6. 10:45

Suvi Pitkänen on julkaissut ensimmäisen singlensä.

Tv:stä tuttu Suvi Pitkänen on julkaissut debyyttisinglensä, joka kantaa nimeä First Time.

Tiedotteessa kerrotaan, että taiteilijanimellä Suvi B esiintyvän kappaleen tuotanto ja taustat ovat Pitkäsen käsialaa. Hän ei kuitenkaan itse laula kappaleessa, vaan laulusta, sanoituksesta ja melodiasta vastaavat Janely eli Jaanika Leino sekä DJ-tuottaja Perttu Kurttila ja norjalainen Laila Samuels.

Suvi Pitkäsen sinkun kansi.

First Time on Pitkäsen ensimmäinen julkaisu sen jälkeen, kun hän solmi kolmen julkaisun levytyssopimuksen italialaisen levy-yhtiö Bang Recordsin kanssa.

– Olen tehnyt jo usean vuoden ajan DJ-keikkoja ja tutustunut samalla lukuisiin alan ammattilaisiin. Italialaisen levy-yhtiön sopimuksen sain Tom & Hills -kaksikkoon kuuluvan Samuel Hillsin kautta. He olivat jo tehneet samalle yhtiölle aiemmin omia julkaisujaan, Pitkänen kertoo tiedotteessa.

 • Voit kuunnella kappaleen alla olevasta soittimesta.

Pitkänen kertoo tiedotteessa luopuvansa kauneusalan töistä voidakseen keskittyä DJ-keikkailuun, musiikin tekemiseen ja radiotyöhön.

– Kun lapset olivat pieniä, tein muutaman vuoden ajan tietoisesti vain muutamia DJ-keikkoja. Samaan aikaan oma kauneusalan yritykseni sitoi minua runsaasti, eikä aikaa riittänyt paljoa musiikille. Kaipasin kuitenkin keikkoja ja musiikkia ja samalla aloin ymmärtää, että se on lopulta syvin kutsumuksen, Pitkänen pohtii.

Pitkänen kertoi solmineensa levytyssopimuksen helmikuussa. Tuolloin hän kertoi sopimuksen olleen luonnollinen jatkumo uralleen.

Suvi Pitkänen on tehnyt Amanda Harkimon kanssa myös DJ Diaries -tosi-tv-ohjelmaa.

  Kauneusalan yrittäjänä sekä lukuisista tv-ohjelmista tunnetun Pitkäsen yksi pitkäaikaisista haaveista toteutui aiemmin, kun hän sai oman musiikkiohjelmansa HitMix-radiokanavalle. DJ:nä työskentelevä Pitkänen on opiskellut media-alaa Laajasalon opistossa.

  – DJ-työ ja perhe on tosi vaikea yhdistää. Kun Safina oli pieni, olin Namussa (entinen yökerho Helsingissä) joka keskiviikko vetämässä keikkaa. Sitten olin torstain, perjantain ja lauantaina aina muilla keikoilla. Arkisin hoidin lasta ja pyöritin Lookia (kauneusyritystä). Olin tosi väsynyt ja stressaantunut, Pitkänen kertoi IS:lle vuosi sitten.

  – Nyt kun aikaa on mennyt eteenpäin, olen alkanut ymmärtää, että en voi tehdä kaikkea samaan aikaan. En voi olla keikoilla joka perjantai ja lauantai, kuten Amanda, hän jatkoi.

  Osion tuoreimmat

  Luitko jo nämä?