Motörhead-kitaristi muistelee bändin viimeiseksi jäänyttä kiertuetta – tämän piirteen hän huomasi kuolemansairaassa Lemmyssä - Musiikki - Ilta-Sanomat

Motörhead-kitaristi muistelee bändin viimeiseksi jäänyttä kiertuetta – tämän piirteen hän huomasi kuolemansairaassa Lemmyssä

Motörhead Wackenissa 2006.

Julkaistu: 29.5. 22:45

Lemmy kuoli joulukuussa 2015. Hän oli tuolloin 70-vuotias.

Phil Campbell jutteli CATtales-podcastissa Motörheadin viimeiseksi jääneestä kiertueesta, jolloin bändi piipahti myös Suomessa.

– Viimeiset kaksi vuotta Lemmy ei ollut enää itsensä, kitaristi luonnehti.

– Hän halusi jatkaa soittamista, mutta kyllä hänen ikänsä alkoi jo näkyä. Olihan hän paljon vanhempi kuin me muut. Mutta hän suoriutui hienosti. Ja hän soitti hyvin. Niin me sitten jatkoimme. Hidastimme ehkä vähän, mutta kyllä meidän kiertueemme olivat täyspitkiä reissuja, jos vertaa moneen muuhun bändiin.

Lemmy Suomessa vuonna 1982.

– Meidän lyhyt kiertueemme olisi monelle bändille pitkä kiertue. Mehän menimme kahden kuukauden aikana ihan minne meidät vain pyydettiin. Lemmy soitti, periaatteessa, niin kuin halusi ja niin pitkään kuin pystyi. Mutta kyllä häntä oli vaikea katsella lopussa, Campbell huokaa haastattelussa.

Miehen mukaan Motörheadin tarinan loppua oli vaikea käsitellä.

– 30 vuoden ajan se oli minun rutiinini: matkustin bussissa, tapasin bändin lentokentällä, tein sound checkin, naureskelimme ja katsoimme telkkaria… ja tätä samaa jatkui päivästä toiseen ja taas päivästä toiseen. Sitten se aivan yhtäkkiä loppui.

– Mutta meille jäi upeita muistoja. Teimme mahtavaa musiikkia ihmisille, jotka halusivat edelleen rokata. Se oli upeaa.

Motörheadin viimeinen keikka Suomessa louhittiin läpi 6.12.2015. Lemmy kuoli kolmen viikon päästä.

Motörhead joutui perumaan muutamia keikkoja vuonna 2015 Lemmyn terveydentilan vuoksi. Silti bändi kahlasi läpi kokonaisen Euroopan-kiertueen vain pari viikkoa ennen johtohahmonsa kuolemaa.

Phil Campbell liittyi Motörheadiin vuonna 1984. Hän soittaa kuudellatoista bändin studioalbumilla.

Mieheltä ilmestyi debyyttisoolo Old Lions Still Roar viime lokakuussa.

Kitaristi kiertää Phil Campbell and the Bastards Sons -bändinsä kanssa. Yhtye soittaa syyskuussa – jos koronaepidemia sallii – kaksi keikkaa Suomessa, Tampereella ja Helsingissä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?