Redrama sairastui vakavasti neljä vuotta sitten – avautuu nyt koskettavasti rankoista ajoistaan - Musiikki - Ilta-Sanomat

Redrama sairastui vakavasti neljä vuotta sitten – avautuu nyt koskettavasti rankoista ajoistaan

Julkaistu: 15.4. 10:01

– Olen odottanut pitkään, että voisin kertoa, miksi en ole pysynyt tekemään musiikkia kunnolla viimeisen neljän vuoden aikana, Redrama kertoo Facebookissa.

Redrama on ollut vakavasti sairas viimeiset neljä vuotta ja ylikin.

Muusikko kertoo asiasta Facebookissa:

– Olen ollut vakavasti sairas, mutta nyt voin jo paljon paremmin. Perjantaina 17.4 julkaisen uuden sinkun, jonka jälkeen julkaisuja tulee vielä lisää pitkin kevättä.

Mies avaa sairashistoriaansa tarkemmin Instagramissa jakamallaan pitkällä videolla.

– Näinä aikoina tuntuu tyhmältä ja itsekeskeiseltä tehdä tällainen videon, mutta haluan kertoa, miksi en ole julkaissut mitään viimeisen viiden vuoden aikana, Redrama aloittaa.

Kaikki alkoi vuonna 2015 kun räppäri sairastui. Hän oli koko ajan väsynyt, mutta ei silti pystynyt nukkumaan. Univaikeudet menivät Redraman mukaan niin pahoiksi, ettei hän välillä nukkunut silmällistäkään puoleentoista kuukauteen.

Ruoka piti pakottaa alas. Mies oksenteli jatkuvasti.

Redramalla alkoi lääkärikierre. Mitään ei kuitenkaan löytynyt.

Vuonna 2017 hän sai diagnoosin: vakava masennus, burn out, paniikkikohtauksia.

Redrama alkoi juosta psykiatrin vastaanotolla ja sai lääkkeet.

Ne eivät auttaneet.

– Kaikkea kokeiltiin, mutta niistä oli vain pikkuisen apua. Menin pahemmaksi. Tuli uusia oireita. Muutuin aggressiiviseksi. Mieli ei toiminut. Lyhytmuisti pätki. Saatoin puhua tyttöystävälleni jostain asiasta ja puoli tuntia myöhemmin kerroin saman tarinan, Redrama muistelee videolla.

Pahinta oli, että Redrama ei voinut liikkua. Lenkkeily jäi. Salitreeni jäi.

– En ole missään kovassa kunnossa, mutta minun on pakko liikkua ja teen sen pitääkseni pääni kasassa. Kaikesta tästä tuli noidankehä. Kaikki vaikutti kaikken. En edelleenkään nukkunut. Sain nukahtamislääkkeet.

Meni vuosi 2017. Meni vuosi 2018. Joskus oli parempi viikko tai päivä. Redrama kirjoitti biisejä, mutta ei saanut oikeasti mitään aikaiseksi.

Uusi lääkäri, uusi diagnoosi. Redramalla todettiin Lymen sairaus eli borrelioosi.

– Lääkärin mukaan se on voinut olla piilossa vaikka kuinka kauan. Jopa kymmenen vuotta. Kun olin heikoimmillani, tauti hyökkäsi.

Taas uudet lääkkeet. Silti mikään ei oikein toiminut.

– Puolitoista vuotta on menty edestakaisin.

Vaikka Redrama ei ole voinut tehdä biisejä, hänet on kuitenkin nähty Voice of Finlandin valmentajanelikossa.

– Tuotanto ja muut tuomarit ovat tietäneet, missä menen. Olemme keskustelleet, voinko jatkaa työssäni vai olenko siihen liian sairas.

Redrama jatkoi, mutta se vaati veronsa.

– Olen tehnyt Voicen lisäksi muutaman keikankin, mutta niiden jälkeen olen joutunut viettämään vuodelevossa pitkän ajan.

Lopulta kaupassa käyntikin alkoi olla liian kova ponnistus.

– Ilman tyttöystävääni en olisi pärjännyt. Hän piti toivoa yllä kaikki nämä vuodet.

Maaliskuun alussa muusikko alkoi tuntea vointinsa paremmaksi.

– Juuri ennen koronaa aloin tehdä sessioita ja äänittää. Olen tehnyt töitä kotona biittien parissa aivan kuin urani alussa. En voisi olla onnellisempi. On hienoa, kun pääsen tekemään sitä, mitä rakastan eniten maailmassa: musiikkia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?