Suomalaisräppäri jäi jumiin Thaimaan saarelle koronan vuoksi – avautuu nyt tilanteesta, joka elää jatkuvasti - Musiikki - Ilta-Sanomat

Suomalaisräppäri jäi jumiin Thaimaan saarelle koronan vuoksi – avautuu nyt tilanteesta, joka elää jatkuvasti: ”Joka päivä tulee uudet säännöt”

– Totta kai pelottaa tämä tilanne, kun kaikki on epäselvää, Simon Kezonen sanoo.

14.4.2020 22:04

Suomalainen Simon Kezonen kertoo olevansa jumissa Thaimaassa koronapandemian vuoksi.

Kezonen oli lomailemassa ystävänsä kanssa Koh Lanta -saarella, kun heidän lentonsa yllättäen peruttiin.

Nyt Oman Pihan Porukka -yhtyeen Jumio-räppärinä tunnettu Kezonen odottaa pääsyään takaisin Suomeen.

– Totta kai pelottaa tämä tilanne, kun kaikki on epäselvää. Ei tämä enää miltään lomalta tunnu, hän kertoo.

– Enemmän olen kuitenkin huolissani muista. Kyllähän me Suomeen täältä jossain vaiheessa pääsemme. Ei minulla ainakaan vielä ole hätää.

Kezosen mukaan sekä Koh Lanta että Krabi, johon Koh Lanta kuuluu, ovat autioituneet. Rannat ovat tyhjillään ja suurin osa yrityksistä on laittanut lapun luukulle.

– Päiviemme rutiini on sisällä istumista ja välillä kaupassa käymistä.

– Lähikauppamme on avoinna vain aamuisin kahdeksasta kahteentoista. Lähikaupan lisäksi vain kaksi takeaway-ravintolaa on enää auki.

Kezosen mukaan tilanne saarella on jatkuvassa muutoksessa.

– Tilanne muuttuu radikaalisti. Joka päivä tulee uudet säännöt.

– Ilman maskia voi saada viidensadan euron sakot. Isolle kadulle emme pääse kulkemaan ollenkaan. Siellä on poliiseja ja kuume mitataan joka paikassa.

Kezonen on ollut reissussa nyt yhteensä kaksi kuukautta. Hänen tarkoituksenaan on palata takaisin Suomeen niin pian kuin suinkin mahdollista.

Tällä hetkellä hän majailee ystävänsä kanssa saarella sijaitsevassa bungalowissa. Heidän lisäkseen paikalla on vain paikan omistaja perheineen.

– Me ostamme ja teemme ruokaa yhteisvoimin.

– Matkustajat, joilla ei ole kuukauden vuokrasopimusta tai työlupaa, laitetaan samaan hotelliin. Meillä kävi kuitenkin mäihä. Meillä on kuukauden vuokrasopimus.

Kezonen kertoo Suomen ulkoministeriön ohjanneen häntä matkustamaan Bangkokin kautta Suomeen. Kezosen on määrä lentää huomenna Krabilta Bangkokiin, jonne hän jää odottamaan seuraavaa lentoaan.

Tällä hetkellä haasteena on kuitenkin päästä Koh Lantalta Krabille.

– Olemme selvittäneet paperiasioita ja hankkineet kyydin. Nyt näyttää siltä, että pääsemme lähtemään, hän kertoo.

Kezonen ei ole ainoa ulkomaille jumiin jäänyt suomalainen. Ilta-Sanomat uutisoi aiemmin, että monien muiden suomalaisten ohella myös tosi-tv:stä tuttu pariskunta Daniel Lehtonen ja Eveliina Uosukainen oli maaliskuussa jumissa Indonesian Balilla. Sittemmin pariskunta on kotiutunut.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?