Juice Leskisen ”huonoimman levyn” nimessä on piilomerkitys – aukeaako?

Tuoreessa Juice puhuu -kirjassa käydään läpi Juice Leskisen levytetty tuotanto – sanoittajamestarin omin sanoin.

26.2.2020 15:50

Kaj Lipposen, Harri Tuomisen ja Waldemar Walleniuksen toimittama Juice puhuu – kootut muistelmat (vol.1) perustuu Radio 957:n tekemään valtavaan haastattelusarjaan, kun Juice täytti 40 vuotta. Sarjaa esitettiin radiossa vuonna 1990. Kirjassa käydään läpi Juice Leskisen ja hänen eri yhtyeidensä 1970-luvun tuotanto – myös vuonna 1977 ilmestynyt Juice-nimisen yhtyeen Lahtikaupungin rullaluistelijat.

Levy lienee Juicen laajassa tuotannossa yksi huonoiten suuren yleisön tuntema. Kyseisellä levyllä ei ole yhtään ikivihreäksi elämään jäänyttä hittiä. Radiossa soivat nykyään tavattoman harvoin sellaiset kappaleet kuin Vanha kapinen huora, Snadisti sadisti ja Mitä minä Egyptissä teen.

Voi myös olla, ettei levyn nimeen liittyvä kaksoismerkitys aukene ihan kaikille. Se on nimittäin suora väännös Bay City Rollersista, joka oli Suomessakin suosittu poppibändi 1970-luvulla.

Jo tuolloin levyä pidettiin jonkinlaisena välityönä. Juice myönsi kirjaan tallennetussa radiohaastattelussaan, että Lahtikaupungin rullaluistelijat on mahdollisesti hänen uransa huonoin levy, jota hän ei itsekään juuri kuunnellut. Juice selitti, miksi levystä tuli sellainen kuin tuli: syynä oli levy-yhtiön rahapula.

”Tarkotus oli, että ollaan helevetin kauan studiossa ja tulee helevetin paljon matskua, josta valitaan sitten parhaat ja julkastaan levynä, ja loput jätetään kuleksiin, mihin sattuu. Mut sit ku oli tarpeeks paljon kamaa kasassa, että älppäri saatiin minuuttimääräisesti täyteen, niin se julkastiin. Eipä siinä paljon ollu sanomista.”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?