Matti Nykäsestä kertovan musikaalin esiintyjät valittu: Eveliina-tytär tekee haastavan tuplaroolin - Musiikki - Ilta-Sanomat

Matti Nykäsestä kertovan musikaalin esiintyjät valittu: Eveliina-tytär tekee haastavan tuplaroolin

Kuvituskuva
Julkaistu: 10.2. 13:39

Eveliina Mäntykangas on mukana isästään kertovassa musiikkinäytelmässä, joka saa ensi-iltansa kesällä.

Mäkihypyn olympiavoittaja Matti Nykäsen elämäntarina nähdään ensi kesänä teatterilavalla musikaalin muodossa. Elämä on laiffii -musiikkinäytelmä saa ensi-iltansa Jyväskylän Ränssin Kievarissa 22. heinäkuuta 2020.

Musikaali tiedottaa, että sen näyttelijät ovat nyt valittu. Tiedotteen mukaan musikaalissa tekee roolin myös Matti Nykäsen tytär Eveliina Mäntykangas. Ilta-Sanomien tietojen mukaan Mäntykangas tekee musikaalissa tuplaroolin: hän näyttelee sekä Nykäsen äitiä että hänen morsiantaan.

Pääosassa nähdään Jyväskylästä kotoisin oleva Teatterikorkeakoulun 3. vuosiluokan opiskelija Jussi-Petteri Peräinen.

Matti Nykänen teki uraa myös muusikkona. Kuva vuodelta 2011.

Matti Nykänen teki uraa myös muusikkona. Kuva vuodelta 2011.

Muissa rooleissa nähdään muun muassa Helena Pöllänen, Kimmo Hannula, Jussi Niemi, Matin Samurai-yhtyeen jäsen Kristian Ijäs sekä kymmenvuotiasta Mattia näyttelevä Eikka Eronen.

– On todella mahtava juttu olla mukana tässä iskästä kertovassa musiikkinäytelmässä ja päästä tekemään jotain uutta, samalla isää kunnioittaen. Meillä on huipputiimi koossa, ja kesästä tulee varmasti ikimuistoinen, Eveliina Mäntykangas kertoo tiedotteessa.

Tiedotteen mukaan Mäntykangas odottaa roolisuoritustaan innolla.

Näytelmän käsikirjoituksen on tehnyt Juse Venäläinen yhteistyössä Jussi Niemen ja Joona Jalkasen kanssa.

– Olin suunnitellut Nykäsen kanssa jo useamman vuoden ajan hänen elämäänsä käsittelevää näytelmää, joka olisi voitu yhdistää Matin keikkoihin, Nykäsen bändin toiminnassa mukana ollut Jussi Niemi kertoo tiedotteessa.

Jyväskylästä kotoisin oleva Matti Nykänen voitti urallaan viisi olympiamitalia sekä lukuisia maailmanmestaruuksia. Nykänen menehtyi yllättäen vuosi sitten, helmikuussa 2019. Toukokuussa Nykäsen kuolinsyyksi vahvistettiin haimatulehdus sekä keuhkokuume.

Matti Nykäsen elämä on ollut värikäs. Lopetettuaan uransa mäkihyppääjänä vuonna 1992 Nykänen loi uraa muun muassa laulajana ja hän oli paljon otsikoissa päihde- ja parisuhdeongelmiensa vuoksi.

Nykäsestä on kirjoitettu lukuisia kirjoja, jotka ovat käsitelleet miehen urheilu-uraa sekä tämän elämää mäkihyppyuran lopettamisen jälkeen. Tammikuussa kerrottiin, että Nykäsestä kirjoitetaan elämäkerta. Syksyllä ilmestyvän teoksen takana ovat Ilta-Sanomien toimittaja ja kirjailija Marko Lempinen sekä muusikko ja Jussi Niemi.

Tekijöiden mukaan kirjan sisältä perustuu heidän omiin tietoihin ja kokemuksiin sekä haastatteluihin ja arkistomateriaaleihin.

Nykäsestä on lisäksi tehty kaksi elokuvaa. Niistä ensimmäinen, Mestari ilmestyi vuonna 1992 ja Jasper Pääkkösen tähdittämä Matti-elokuva puolestaan sai ensi-iltansa vuonna 2006.

Tuoreimmat osastosta