Justin Bieber kertoi sairastuneensa borrelioosiin ja pusutautiin –”Vaikutti aivotoimintaani” - Musiikki - Ilta-Sanomat

Justin Bieber kertoi sairastuneensa borrelioosiin ja pusutautiin –”Vaikutti aivotoimintaani”

Justin Bieber kuvattiin New Yorkissa toukokuussa.

Justin Bieber kuvattiin New Yorkissa toukokuussa.

Julkaistu: 9.1. 4:13

Justin Bieberillä on terveysvaikeuksia.

Laulaja Justin Bieber, 25 kertoo Instagramissa sairastuneensa borrelioosiin ja mononukleoosiin eli pusutautiin.

– Minulla on hiljattain diagnosoitu borrelioosi eikä ainoastaan se, vaan myös vakava mononukleoosi. Nämä ovat vaikuttaneet ihooni, aivotoimintaani, energiaani ja kokonaisterveyteeni, Bieber kirjoitti.

– Nämä ovat olleet vaikeat pari vuotta, mutta oikeat hoitokeinot auttavat hoitamaan tätä toistaiseksi parantumatonta tautia, ja palaan vielä parempana kuin koskaan.

Borrelioosi eli Lymen tauti on punkkien levittämä infektiosairaus. Suomessa borrelioosin saa arviolta 6 000 ihmistä vuodessa.

Hoitamattomassa borrelioosissa 10–50 prosentille potilaista tulee myöhäisoireita muutaman kuukauden, pisimmillään yli vuoden kuluttua puremasta. Oireet ovat moninaisia, iho-, nivel-, hermo-, sydän-, lihas- tai silmäoireita esiintyy vaihtelevasti. Myöhäisvaiheen oireet voivat jatkua vuosia.

Mononukleoosi on viruksen aiheuttama kuumetauti. Vakavimmissa tapauksissa siihen voi liittyä aivokalvotulehdus, aivotulehdus tai sydänlihastulehdus. Mononukleoosiin ei ole parantavaa lääkitystä. Pieni osa siihen sairastuneista kärsii kuukausiakin kestävästä uupumustilasta.

Lähde: Terveyskirjasto

Tuoreimmat osastosta