Roxette-duon Per Gessleltä riipaiseva kirjoitus kuolleen ystävänsä muistolle: ”Maalasit mustavalkoiset lauluni mitä kauneimmin värein” - Musiikki - Ilta-Sanomat

Roxette-duon Per Gessleltä riipaiseva kirjoitus kuolleen ystävänsä muistolle: ”Maalasit mustavalkoiset lauluni mitä kauneimmin värein”

Marie Fredriksson ja Per Gessle vuonna 2002.

Marie Fredriksson ja Per Gessle vuonna 2002.

Julkaistu: 10.12.2019 14:41

Roxette-duon pääsolisti Marie Fredriksson menehtyi maanantaiaamuna pitkään sairauteen.

Roxette-yhtyeestä tunnettu ruotsalaislaulaja Marie Fredriksson on kuollut. Hän oli kuollessaan 61-vuotias.

Fredrikssonin tiedottaja kertoo, että hän menehtyi sairauden uuvuttamana.

– Suuren surun saattelemana ilmoitamme, että yksi suurimmista ja rakkaimmista artisteistamme on poissa. Marie Fredriksson kuoli maanantaiaamuna 9. joulukuuta aikaisempaan sairauteensa, laulajan tiedottaja Marie Dimberg kertoo tiedotteessa.

Roxetten toinen jäsen, säveltäjä ja sanoittaja Per Gessle ilmaisi surunsa ystävänsä kuolemasta omassa tiedotteessaan.

– Aika kuluu niin nopeasti. Siitä ei ole kauan, kun vietimme päiviä ja öitä pienessä kämpässäni Halmstadissa. Kuuntelimme rakastamaamme musiikkia ja jaoimme mahdottomia unelmia. Ja millaisia unelmia ne olivatkaan! Gessle kirjoittaa.

– Kiitos Marie, kiitos kaikesta! Olit todella ainutlaatuinen muusikko, laulaja ja uskomaton esiintyjä. Maalasit mustavalkoiset lauluni mitä kauneimmin värein.

Fredriksson ja Gessle ovat olleet ystäviä yli 40 vuotta.

Fredriksson ja Gessle ovat olleet ystäviä yli 40 vuotta.

Gessle lähetti surunvalittelunsa myös Fredrikssonin perheelle ja kirjoittaa, kuinka ylpeä hän on saatuaan jakaa ystävänsä kanssa suuria hetkiä elämässään.

– Olit loistava ystävä yli 40 vuotta. Olen ylpeä ja onnellinen siitä, että olen saanut jakaa aikasi, kykysi, lämpösi, anteliaisuutesi ja huumorisi. Asiat eivät koskaan tule olemaan samalla lailla.

Fredriksson sairasti syövän viime vuosikymmenellä. Vuonna 2002 löydetty aivokasvain vei tähden huonoon kuntoon. Vaikka leikkaus onnistuikin, Fredriksson menetti hetkeksi monia perustaitojaan. Esimerkiksi lukeminen tuotti vaikeuksia.

Fredriksson oli kuollessaan 61-vuotias.

Fredriksson oli kuollessaan 61-vuotias.

Vuonna 1986 perustettu Roxette on yksi 1990-luvun suosituimpia yhtyeitä. Fredriksson on tehnyt myös pitkän ja menestyksekkään soolouran. Hän on julkaissut yhteensä kymmenen sooloalbumia.

Fredriksson oli aivokasvaimen vuoksi poissa julkisuudesta kolme vuotta, Roxette esiintymislavoilta seitsemän. Lopulta vuonna 2008 Roxette palasi parrasvaloihin.

Yhtye kertoi vuonna 2016 lopettavansa, sillä Fredrikssonin kunto ei enää kestänyt keikkailua.

Fredrikssonia jäävät kaipaamaan hänen puolisonsa Mikael Bolyos ja heidän kaksi lastaan.

Tuoreimmat osastosta