The Pussycat Dolls tekee paluun – vaietut kamppailut bulimian ja alkoholismin kanssa repivät yhtyeen hajalle 10 vuotta sitten - Musiikki - Ilta-Sanomat

The Pussycat Dolls tekee paluun – vaietut kamppailut bulimian ja alkoholismin kanssa repivät yhtyeen hajalle 10 vuotta sitten

Kimberly Wayatt, Ashley Roberts, Melody Thornton, Nicole Scherzinger, Carmit Bachar ja Jessica Sutta MTV:n Music Awardsissa vuonna 2006.

Kimberly Wayatt, Ashley Roberts, Melody Thornton, Nicole Scherzinger, Carmit Bachar ja Jessica Sutta MTV:n Music Awardsissa vuonna 2006.

Julkaistu: 29.11. 6:20

Paluussa ovat mukana kaikki bändin alkuperäiset jäsenet paitsi Melody Thornton.

Kymmenen vuotta sitten hajonnut yhdysvaltalainen pop-yhtye The Pussycat Dolls on tekemässä paluun. Yhtye aikoo tehdä yhdeksän livekeikkaa ensi vuoden huhtikuusta alkaen. Keikat tehdään Iso-Britanniassa ja Irlannissa.

The Pussicat Dolls tunnetaan muun muassa kappaleistaan ”Don’t Cha”, ”I Don’t Need a Man” ja ”Stickwitu”.

Yhtyeen keulakuvana on perustamisesta lähtien toiminut Nicole Scherzinger. Kun Pussycat Dolls teki läpimurtonsa 2000-luvun alkuvuosina, bändissä olivat Nicolen lisäksi Carmit Bachar, Jessica Sutta, Ashley Roberts, Kimberly Wayatt ja Melody Thornton. Vuonna 2009 bändi hajosi, ja yhtyeen muut jäsenet kertoivat julkisuudessa, etteivät he ole väleissä Scherzingerin kanssa.

Yhtye kasattiin uudelleen toisella kokoonpanolla, jossa olivat Nicolen lisäksi Jeeny Robinson, Vanessa Curry, Kherinton Payne sekä Rino Nakasone-Razalan. Yhtye ei kuitenkaan toiminut kauaa, kun Scherzinger päätti siirtyä soolouralle.

Nyt, kun yhtye tekee paluun, mukana ovat kaikki bändin alkuperäiset jäsenet paitsi Melody Thornton.

Nicole Scherzinger tunnetaan The Pussycat Dollsin keulakuvana.

Nicole Scherzinger tunnetaan The Pussycat Dollsin keulakuvana.

The Sunin tuoreessa artikkelissa Nicole, 41, kertoo uskovansa, että iso osa yhtyeen aiemmista jännitteistä johtui hänen rankasta kamppailustaan bulimian kanssa. Nicole sanoo, että hän ei pystynyt kertomaan syömishäiriöstään muille.

– Piilotin sen maailmalta. Olin äärimmäisen häpeissäni. Kun taistelee omien demoneidensa ja epävarmuuksiensa kanssa, sitä ei halua jakaa muille ihmisille, Nicole kertoi The Dan Wootton Interview -podcastissa.

– Olen niin onnellinen siitä, että olen päässyt siitä yli. Pienet valuviat yhdistävät ihmisiä.

Yhtyeen paluukeskustelut alkoivatkin alun perin siitä, kun Nicole pyysi julkisesti anteeksi bändikavereiltaan. Nyt hän uskoo ja toivoo, että asiat tulevat olemaan paremmin, koska yhtyeen jäsenet ovat muuttuneet.

– Sitä kutsutaan elämäksi. Me kaikki olemme eläneet elämäämme, kasvaneet ja kehittyneet naisina, ja siksi on niin mahtavaa, että meillä on nyt mahdollisuus voimaannuttaa muita naisia.

The Pussycat Dolls aloitti tanssiryhmänä vuonna 1995 ja yhtyeenä varsinaisesti vuonna 2003.

The Pussycat Dolls aloitti tanssiryhmänä vuonna 1995 ja yhtyeenä varsinaisesti vuonna 2003.

The Sun kirjoittaa, että paljon on muuttunut sitten The Pussycat Dollsin alkuaikojen. Aiemmin levy-yhtiö vaati yhtyeen naisia olemaan niin laihoja, että he näyttivät Kimberlyn mielestä ”anorektisilta alieneilta”.

Nyt Pussycat Dollsit Kimberly mukaan lukien haluavat näyttää mallia positiivisesta suhtautumisesta omaan vartaloon.

Kimberly synnytti kuusi viikkoa sitten kolmannen lapsensa.

– Viestini lapsilleni on tämä: ”Sinun täytyy löytää keino tuntea itsesi hyväksi”, Kimberly julistaa podcastissa.

Kuvituskuva

Nicole ei ole ainoa yhtyeen jäsen, jolla on takanaan rankkoja vuosia. Podcastissa Jessica kertoo kärsineensä vuosien ajan alkoholismista.

– Sellainen elämäntyyli ei ole normaali, jossa juodaan shampanjaa aamulla yksityisessä lentokoneessa. Siinä omaksuu todella haitallisia tapoja, jotka etenkin alkoholistille ovat hirveintä mitä ihmiselle voi tapahtua, Jessica miettii.

Hän avioitui hiljattain amerikkalaisen jalkapallon pelaajan Mikey Marquartin kanssa. Pariskunta oli tavannut toisensa vieroituksessa.

Nyt Jessica kokee olevansa valmis The Pussycat Dollsin paluuseen.

– Olen täällä parantuakseni ja auttaakseni. Matka on ollut melkoinen, mutta en häpeä mitään. Olen itse asiassa aika ylpeä itsestäni. Juuri nyt olen hyvässä paikassa ja olen taas yhdessä tyttöjeni kanssa.

Carmit puolestaan kertoi, että paluun myötä hän haluaa todistaa 8-vuotiaalle tyttärelleen, että äiti oli kerran popin supertähti.

Nicole totesi, että Pussycat Dollsin comeback tuntuu siltä kuin saattaisi loppuun kesken jääneen työn.

– Tämän oli tarkoitus tapahtua.