Mötley Crüe tekee comebackin – ”Fanit puhuivat ja Mötley Crüe kuunteli!” - Musiikki - Ilta-Sanomat

Mötley Crüe tekee comebackin – ”Fanit puhuivat ja Mötley Crüe kuunteli!”

”Mötley Crüe on tullut takaisin!” yhtye julistaa Twitterissä.

”Mötley Crüe on tullut takaisin!” yhtye julistaa Twitterissä.

Julkaistu: 19.11. 3:54

Rolling Stonen mukaan Mötley Crüe aloittaa vuonna 2020 USA:ssa kiertueen yhdessä Poisonin ja Def Leppardin kanssa.

Maailmalla on jo viikkojen ajan vellonut huhuja, joiden mukaan legendaarinen yhdysvaltalainen rock-yhtye Mötley Crüe olisi tekemässä paluun.

Nyt huhut näyttäisivät saaneen vahvistuksen, sillä yhtye on julkaissut paluusta tiedotteen. Mötley Crüe julkaisi maanantaina myös videon, jossa se vahvisti combebackinsa näyttävästi.

[video]

[/video]

Videolla räjäytetään virallinen ”keikkailun lopettamissopimus”. Tommy Leetä The Dirt -elokuvassa (suomeksi Törkytehdas) esittänyt Machine Gun Kelly kertoo lehdistötiedotteessa, että sopimus räjäytettiin fanien toiveesta.

– Sen jälkeen kun näyttelin Tommy Leetä The Dirtissä, monet faneistani ovat sanoneet toivovansa kovasti, että he olisivat voineet nähdä todellisen Mötley Crüen soittamassa livenä, Machine Gun Kelly sanoo.

– En koskaan uskonut näkeväni sitä päivää, kun siitä tulee totta. Mutta fanit puhuivat ja Mötley Crüe kuunteli!

Tiedotteessa kerrotaan, että yhtyeen jäsenet tapasivat toisensa lopettamisen jälkeen vasta vuonna 2018 The Dirt -elokuvan tiimoilta. Elokuva toikin miehet yllättäen uudelleen lähemmäs toisiaan, ja pian he jo löysivätkin itsensä studiolta yhdessä.

Musiikkilehti Rolling Stonen mukaan vuonna 2020 Mötley Crüe aloittaa USA:ssa kiertueen yhdessä Poisonin ja Def Leppardin kanssa. Tarkat päivämäärät eivät ole vielä tiedossa.

Mötley Crüe myös twiittasi paluusta myöhään maanantai-iltana.

Jäähyväiskiertuellaan vuosina 2014–2015 yhtye teki kaikkiaan 158 keikkaa. Marraskuussa 2015 yhtye teki ”viimeisen” keikkansa Euroopassa ja Suomessa esiintyessään Hartwall Areenalla Helsingissä.

Ennen jäähyväiskiertuetta yhtye väitti allekirjoittavansa ”keikkailun lopettamissopimuksen”. Se oli heidän mukaansa sitova asiakirja, joka kieltäisi bändiä esiintymästä enää koskaan kiertueen päättymisen jälkeen.

Nikki Sixx oli väittänyt Rolling Stonelle vuonna 2014, että lain mukaan yhtye ei voisi enää keikkailla. Hän sanoi, että ainoa porsaanreikä, jonka kautta sopimus voitaisiin ohittaa, olisi se, että bändin kaikki neljä jäsentä suostuisivat siihen.

– Mutta tiedämme, ettei sitä koskaan tapahdu. Tässä bändissä on ihmisiä, jotka kieltäytyvät koskaan keikkailemasta uudestaan, ja puhut juuri nyt yhden kanssa heistä.

– Ei ole mitään rahasummaa, joka saisi minut koskaan tekemään sen uudelleen, koska olen ylpeä siitä, kuinka lopetamme tämän, Nikki Sixx vakuutteli.

Vince Neil kuvattuna The Dirt -elokuvan ensiesityksessä maaliskuussa.

Vince Neil kuvattuna The Dirt -elokuvan ensiesityksessä maaliskuussa.

Radar Online -sivusto oli raportoinut lokakuussa, että Mötley Crüelle olisi tarjottu 150 miljoonaa dollaria (noin 136 miljoonaa euroa), jos yhtye tekisi paluun. Radar Onlinen mukaan ehtona kuitenkin oli, että Vince Neilin pitäisi laihduttaa 18 kiloa ja mennä vieroitushoitoon.

Mötley Crüe on perustettu Los Angelesissa vuonna 1981, ja se on myynyt maailmanlaajuisesti yli sata miljoonaa levyä.