Nightwishin ex-solistilta karu avautuminen vuosistaan suosikkiyhtyeessä – pamautti ilmoille paljonpuhuvan kommentin - Musiikki - Ilta-Sanomat

Nightwishin ex-solistilta karu avautuminen vuosistaan suosikkiyhtyeessä – pamautti ilmoille paljonpuhuvan kommentin

Anette Olzon paljasti hiljattain julkaistulla Youtube-videolla, ettei enää koskaan suostuisi nousemaan lavalle Nightwishin kanssa.

Anette Olzon paljasti hiljattain julkaistulla Youtube-videolla, ettei enää koskaan suostuisi nousemaan lavalle Nightwishin kanssa.

Julkaistu: 18.11. 18:21

Nightwishin solistina vuosina 2007-2012 toiminut Anette Olzon ei enää koskaan suostuisi nousemaan samalle lavalle entisten bänditovereidensa kanssa.

Ruotsalainen Anette Olzon, 48, toimi suomalaisen Nightwish-yhtyeen laulajana vuosina 2007-2012. Hiljattain Olzon vieraili A&P Reacts -Youtube-kanavalla ja viikko sitten julkaistulla videolla nainen paljasti, millaisia muistoja hänelle jäi vuosistaan suosikkiyhtyeessä.

Videolla Olzon vannotti, ettei enää koskaan suostuisi nousemaan samalle lavalle yhtyeen muiden jäsenten kanssa. Nightwishin nykyiseen kokoonpanoon kuuluvat Marco Hietala, Tuomas Holopainen, Kai Hahto, Emppu Vuorinen sekä Troy Donockley. Olzonin tilalle solistin paikalle vuonna 2013 hyppäsi puolestaan Floor Jansen.

– Ei, ei ikinä. On asioita, joita heidän tulisi tehdä, että se voisi tapahtua. He eivät kuitenkaan ole tehneet niitä asioita. Lisäksi he kohtelivat minua niin huonosti, Olzon täräytti kysyttäessä, voisiko hän kenties palata Nightwishin kokoonpanoon.

– Olen hyvin pahoillani. Kun mietin, miten asiat ovat nyt ja mitä on tapahtunut, en vain näe sen tapahtuvan. Ikinä, hän jatkoi.

Ruotsalainen Anette Olzon toimi Nightwishin solistina vuosina 2007-2012.

Ruotsalainen Anette Olzon toimi Nightwishin solistina vuosina 2007-2012.

Anette Olzon valittiin Nightwishin solistiksi pitkään kestäneen etsinnän jälkeen. Olzonin edeltäjä Tarja Turunen oli yllättäen erotettu bändistä vain muutama vuosi aiemmin. Olzonin toimiessa Nightwishin laulajana yhtye julkaisi kaksi studioalbumia, Dark Passion Play sekä Imaginerium, joista molemmat myivät monenkertaisesti platinaa.

– Tämä on surullista faneille. Ne albumit, joita teit heidän kanssaan, ovat todennäköisesti Nightwishin kaksi parasta albumia koskaan. Surullinen uutinen, mutta ymmärrän, mitä tarkoitat, A&P Reacts -Youtube-kanavaa luotsaava Pedro Almeida harmitteli videolla.

  • Voit kuunnella Anette Olzonin kommentit ylläolevalta videolta.

Kun Olzon jätti Nightwishin lokakuussa 2012, kerrottiin sen johtuneen erimielisyyksistä yhtyeen muiden jäsenten kanssa. Sittemmin on kuitenkin paljastunut, mitkä tekijät oikeasti johtivat Olzonin lähtöön. Aihetta sivuttiin muun muassa yhtyeen basisti Marco Hietalasta kirjoitetussa elämäkerrassa, joka julkaistiin lokakuussa 2017.

Kirjassa Hietala kertoi tilanteen eskaloituneen Nightwishin Yhdysvaltojen kiertueella, kun Olzon poistui yllättäen lavalta kesken konsertin. Yhtye päätti jatkaa keikkaansa ilman solistiaan, mikä Hietalan mukaan suututti laulajan.

– Hotellissa Anette itki ja raivosi. Meidän olisi kuulemma pitänyt hänen mielestään lopettaa soittaminen silloin kun hän lähti lavalta ja tukea häntä, Hietala muisteli kirjassaan.

Anette Olzon tähditti myös MTV:n Tähdet, tähdet -ohjelmaa vuonna 2015.

Anette Olzon tähditti myös MTV:n Tähdet, tähdet -ohjelmaa vuonna 2015.

Olzon itse on julkisuudessa kertonut bändin muiden jäsenten käytännössä savustaneen naisen ulos yhtyeestä, sillä hän oli raskaana ja joutui sen vuoksi jättämään konsertteja väliin. Nightwish on kuitenkin kiistänyt ex-solistinsa väitteet useampaan otteeseen.

Nightwish-vuosiensa jälkeen Olzon on jatkanut uraansa musiikin parissa. Nainen tähditti myös MTV:n Tähdet, tähdet -suosikkiohjelmaa vuonna 2015. Nykyisin Olzon luotsaa omaa The Dark Element -yhtyettään yhdessä Sonata Arcticasta tutun Jani Liimataisen kanssa.

Olzon ei suinkaan ole ainoa Nightwish-laulaja, joka on jättänyt yhtyeen dramaattisella tavalla, sillä vuonna 2005 yhtyeen silloinen laulaja Tarja Turunen erotettiin yllättäen muiden Nightwishin silloisten jäsenten toimesta.

Tarja Turunen on Nightwishin ensimmäinen laulaja. Hänet kuitenkin erotettiin yhtyeestä vuonna 2005.

Tarja Turunen on Nightwishin ensimmäinen laulaja. Hänet kuitenkin erotettiin yhtyeestä vuonna 2005.

Turunen sai tuolloin tietää asiasta verrattain karulla tavalla, kun hänen bänditoverinsa julkaisivat tiedon asiasta Nightwishin kotisivuilla. Yhtyeen jäsenet nimittivät avoimessa kirjeessään Turusta muun muassa rahanahneeksi sekä väittivät tämän pettäneen heille tekemiään lupauksia.