HS: Alexi Laiho kertoo, miksi Children of Bodom lopettaa toimintansa nykyisellä kokoonpanolla – ”On kaikkien edun mukaista, että lopetamme”

Julkaistu:

Alexi Laiho kertoo Helsingin Sanomille syyt Children of Bodomin kokoonpanon muutoksiin.
Children of Bodom ilmoitti viime viikolla soittavansa viimeisen keikkansa nykyisellä kokoonpanolla 15. joulukuuta Helsingin jäähallissa.

– Raskain sydämin ilmoitamme, että 2019 on Bodomin nykyisen kokoonpanon viimeinen vuosi, yhtye tiedotti Facebook-sivullaan.

Facebookissa kerrottiin, että lähes 25 vuoden, tuhansien keikkojen ja kymmenen albumin jälkeen Henri Seppälä (Henkka T. Blacksmith, basso), Janne Wirman (koskettimet) ja Jaska Raatikainen (rummut) lähtevät toiseen suuntaan elämässään.

Yhtyeen Facebookissa todettiin Alexi Laihon ja Daniel Freybergin ilmoittavat myöhemmin omista suunnitelmistaan.
Nyt Alexi Laiho kertoo Helsingin Sanomille Children of Bodomin myllerrysten vuodesta. Laiho toteaa HS:lle kyseessä olleen molemminpuolinen päätös.

– On kaikkien edun mukaista, että me lopetamme nyt. Mulla ei ole mitään halua puhua pahaa kenestäkään, Laiho sanoo lehdelle.

Soundi-lehti kertoi aiemmin tällä viikolla, että Children of Bodom -nimen oikeus jää Wirmanille, Raatikaiselle ja Seppälälle.

Laiho totesi Soundille jatkavansa musiikin tekemistä Freybergin kanssa kokoonpanolla, jonka nimi viittaa jotenkin Bodomiin. Tekijänoikeussyistä he eivät kuitenkaan käyttää nimeä Children of Bodom.


Alexi Laiho kiistää HS:lle sosiaalisessa mediassa liikkuneet väitteet siitä, että hän olisi saanut potkut.

– Olimme sopineet jo viime vuonna, että ne kolme lähtevät pois. Mulla ei ole mitään huonoja fiiliksiä ketään heistä kohtaan, ja toivottavasti heilläkään ei ole mua kohtaan. Emme me muuten pystyisi vetämään vielä isoa joulurundia yhdessä. Sekin kertoo, että ollaan hyvässä hengessä. Tehdään legendaarinen loppu tällä kokoonpanolla, Laiho sanoo lehdelle.


Laiho myöntää HS:lle, ettei yhtyeen tiedottaminen yhteistyön päättymisestä mennyt aivan suunnitellun mukaan. Laiho kuvailee heillä olleen runsaasti riitoja ja syksyllä yhtyeen keikkamatkalla Venäjällä tilanne kärjistyi.

– Se alkuperäinen päätös syntyi, kun muut sanoivat, etteivät enää vain jaksa. Siihen liittyi perhesyitä, kaikille oli tullut perheenlisäystä ja vastaavaa. Kunnioitan heidän päätöstään. Ei tätä ole helppoa tehdä, ja nuo sällit olivat jaksaneet aika saatanan pitkään, Laiho sanoo ja korostaa Bodomin kappaleiden kirjoittajana hänellä olevan oikeus esittää yhtyeen materiaalia jatkossakin.

”Opin melkein kaiken kantapään kautta”

40-vuotta huhtikuussa täyttänyt Alexi Laiho kertoi Ilta-Sanomien haastattelussa elämänsä muuttuneen viime vuosina. Elämässä on nyt uudenlaista suunnitelmallisuutta ja muita ”aikuisten juttuja”.

– Olen ainakin oppinut pitämään itsestäni paremmin huolta. Olen sellainen helvetin kaheli, että opin melkein kaiken kantapään kautta. Kesti kauan tajuta, että ihminen tarvitsee myös lepoa ja pattereiden lataamista. Muuten tulee kolari, Laiho totesi Ilta-Sanomille keväällä.

Laiho on seurustellut usean vuoden ajan australialaisen Kelli Wrightin, 46, kanssa. Laiho kertoi omakotitalossa asuvan pariskunnan viettävän melko tavallista perhe-elämää Wrightin kotimaassa Australiassa.

– Sellainen sopii mulle oikeastaan ihan helvetin hyvin, Laiho kuvailee.

Viime vuosien aikana hän on saanut totutella maailmaa kiertävän rocktähden ammatin ohella myös koti-isän rooliin. Wrigtillä on edellisestä liitosta kymmenvuotias tytär.

– Se on ollut mulle ihan uutta. En ole ollut oikeastaan koskaan aiemmin lasten kanssa tekemisissä. Mutta aika nopeasti siihenkin on adaptoitunut. Oikeastaan se on helvetin siisti juttu, Laiho kertoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt