Freddie Mercury kuoli aidsin aiheuttamiin komplikaatioihin vuonna 1991 – ystävä ja ”vaimo” kertovat legendan viimeisistä hetkistä

Julkaistu:

Aidsin uhri
Vain pieni läheisten piiri tiesi, että laulajan loppu oli lähellä.
Freddie Mercuryn ”vaimo” Mary Austin oli ensimmäinen, joka saapui tähden Lontoon kotiin tämän kuoleman jälkeen.

Freddie kuoli vain 24 tuntia sen jälkeen, kun hän oli kertonut julkisesti sairastavansa aidsia.

Austin oli Queenin laulajan ensimmäinen ja ainoa vakavasti otettava tyttöystävä. He eivät koskaan menneet naimisiin, mutta Freddie uskoutui hänelle kaikesta ja platoninen ystävyyssuhde kesti kaikki karikot.

– Kaikki rakastajani ovat kysyneet minulta, mikseivät he voi korvata Marya, mutta se on yksinkeratisesti mahdotonta, Freddie sanoi haastattelussa vuonna 1985.

– Hän on ainoa ystäväni, enkä halua ketään muuta. Minulle hän on vaimo. Minulle kyseessä on avioliitto. Me uskomme toisiimme ja se riittää.


Mutta Mary ei ollut paikalla, kun Freddie kuoli. Sen sijaan Freddien läheinen ystävä Dave Clark – Dave Clark Fiven laulaja – oli paikalla, kun Queen-legenda otti viimeisen henkäyksensä.

– Olin hänen luonaan aivan loppuun saakka, Clark kertoi Daily Mailille.

– Lääkärit olivat lähteneet ja tiesimme, että enää ei mene kauan. Olimme yksin ja kun hän kuoli, laskeuduin alakertaa kertomaan suru-uutisen hänen assistentilleen ja hänen kokilleen.

– Freddien tyttöystävä Mary Austin tuli paikalle ja minä soitin Freddien vanhemmille. Hän näytti niin rauhalliselta. Mutta mitä tuhlausta se olikaan.

– Hän antoi niin paljon ja hänellä olisi ollut niin paljon lisää annettavaa.

– Freddiessä oli kaksi puolta. Oli esiintyjä, joka oli elämää suurempi ja sitten oli se toinen puoli, Clark kuvailee.

– Hän välitti niin paljon. Hän oli erittäin rehellinen Marylle, kun hän päätti tulla kaapista ja myöntää olevansa homo. Heidän suhteensa säilyi vahvana.

Mary sai tehtävän Freddieltä. Tämän tuli löytää ystävälleen sopiva paikka ikuista lepoa varten ja se piti säilyttää salaisuutena. Mary on pitänyt tiedon sisällään kaikki nämä vuodet.
Mary puolestaan kertoo, että hän tiesi Freddien kuoleman lähestyvän.

– Hänen elämänlaatunsa oli muuttunut dramaattisesti ja kivut lisääntyivät joka päivä. Freddien näkö oli lähtemässä. Hänen kehonsa heikkeni ja hän kärsi lievistä aivohalvauksista. Oli kauheaa nähdä hänen heikkenevän.

Mary kuitenkin lohduttautuu sillä, että Freddie oli lopussa hyvin rauhallinen ja kuoli hymy kasvoillaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt