Hevisaurus-solisti Olavi Tikka pukeutuu työpäivinään melkoiseen asuun – laihtuu tunnissa jopa 2,5 kiloa

Julkaistu:

hevisaurus
Lapsille suunnattua heviä jo vuosikymmenen ajan tehnyt Hevisaurus on kovaa työtä. Solisti Olavi Tikka havainnollistaa, miltä tuntuu olla painavan dinosauruspuvun sisällä.
Miltä tuntuu hyppiä, laulaa ja soittaa tunnin ajan valtava, noin viisi kiloa painava naamari päässä ja poronnahkainen, kymmenkiloinen puku päällä? Herra Hevisaurus eli Olavi Tikka tietää sen vuosien kokemuksella.

– Mene saunaan, ota kymmenen kilon reppu kiviä selkään, laita muovipussi päähän ja tee vain suun kohdalle pieni reikä, pistä sauna täysille ja hypi tunti taukoamatta, hän havainnollistaa.

Tikka laihtuu jokaisen lastenmusiikkiyhtye Hevisauruksen keikan aikana noin 1,5–2,5 kiloa, sillä kuuma asu saa nesteet poistumaan kehosta. Dinopuvun naamariosassa on verkko, joka vaikeuttaa hengittämistä ja sen valtava pää täyttyy hiljalleen hiilidioksidilla hapen sijaan.

– Kun ottaa keikan jälkeen kypärän päästä, tulee euforinen olo. Hiihtäjäkaverini sanoi, että se on sama kuin hiihdossa korkeanpaikanleiri.

– Keikan jälkeen minulla on aina todella hyvä olo ainakin pari tuntia, mutta jos ei muista hoitaa nesteytystä, tulee todella, todella paha olo.


Herra Hevisaurus on käyttänyt samaa dinonpäätä keikoilla jo kymmenen vuoden ajan, mutta muu asu on vaihtunut nelisen kertaa. Silti siihen on pinttynyt vahva tuoksu, jonka haistaa jo kaukaa.

– Lapset saavat pukujen avulla hyvin autenttisen kokemuksen siitä, miltä lisko voi haista, sillä asu on imenyt satojen keikkojen aikana kaiken käryn tehokkaasti. Mutta eivät lapset välitä siitä, vaan tulevat ihan täysiä hikisen puvun syliin halaamaan.

Hevisaurus on tehnyt lapsille suunnattua metallimusiikkia jo kymmenen vuoden ajan. Sen levyt ovat myyneet kultaa, platinaa ja jopa tuplaplatinaa, ja se on noteerattu myös ulkomailla.

Tuottaja Nino Laurenteen mukaan yhtyeen salaisuus on katu-uskottava, ammattimuusikoiden tekemä hevi, jonka erottaa ”aikuisten musiikista” vain biisien läksyjä, maitoa ja dinojen seikkailuja käsittelevät sanoitukset.

– Vanhemmilta on saatu paljon kiitosta siitä, että kun ajelet mökille viisi tuntia ja kuuntelet sitä yhtä biisiä koko matkan, on kiva, että se on ihan oikeaa musiikkia eikä vain satutätiä ja nokkahuilua. Meille on tärkeää, että biisit on oikeasti hyviä, Laurenne sanoo.
Juhlavuottaan Hevisaurus juhlii tänä syksynä yhteiskiertueella Ti-Ti Nallen ja Kikattavan Kakkiaisen kanssa. Bändin Bändikouluun!-albumi julkaistaan perjantaina ja ensi kesänä yhtyeen saksalaisversio Heavysaurus saattaa esiintyä maailmankuulussa metallifestari Wackenissa.

– Tuolla maailmalla kuhisee ihan mukavasti. Tänä kesänä vedettiin Summer Breez -hevifestareilla ja ensi vuonna ollaan ehkä Wackenissa, tuottaja Laurenne sanoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt