Santa Cruzin tulevalla kiertueella eivät viski- ja olutpullot kilise: ”Sopimus koko bändin kanssa, että kukaan ei juo tippaakaan alkoholia”

Julkaistu:

Kiertue-elämää
Suomalaisyhtye Santa Cruz tähtää kovaa vauhtia maailmalle ja sunnuntaina starttaa bändin kiertue Yhdysvalloissa. Kiertueelle lähdetään tekemään kovaa työtä eikä kukaan saa juoda kiertueen aikana pisaraakaan alkoholia.
Maailmallakin mainetta niittäneen suomalaisen Santa Cruz -yhtyeen keulakuva Archie Cruz, oikealta nimeltään Arttu Kuosmanen, nauttii elämästään täysin siemauksin.

– Siis tällä hetkellä menee todella hyvin, Kuosmanen kertoo hyväntuulisena.

Reilu vuosi sitten suuria kokoonpanomuutoksia kokeneelta bändiltä ilmestyy perjantaina uusi levy, Katharsis, ja yhtye on keikkaillut Yhdysvalloissa niin jättimäisillä Aftershock- ja Louder Than Life -festareilla kuin legendaarisessa Viper Roomissa.

– Esiinnyimme juuri festareilla, jossa oli mukana koko maailman suurimmat rock- ja metallibändit. Se oli ihan käsittämätöntä ja pelkkää hurmosta, Kuosmanen kertoo innoissaan.

Kuosmanen oli nyt vain lyhyellä vierailulla Suomessa, sillä tänään perjantaina hän suuntaa takaisin Yhdysvaltoihin. Santa Cruzilla käynnistyy siellä sunnuntaina kiertue, joka pitää sisällään 27 keikkaa eri puolilla maata.

– Oikeastaan me vedetään koko mantereen ympäri. Melkein kaikki osavaltiot tulee nähtyä paitsi Florida, Kuosmanen kertoo 40 päivää kestävästä kiertueesta, johon osallistuu Santa Cruzin lisäksi neljä muuta bändiä.Alkuvuodesta 2018 Santa Cruz -yhtye hajosi yllättäen. Nyt Kuosmanen on saanut kasattua ympärilleen uuden kokoonpanon, jonka kanssa lähtee Amerikan valloitukseen.

– Meitä on nyt minä, Eemi ”Ero Cruz” Lamberg, Tuomas ”Toxy Cruz” Lehtonen ja uusi kitaristimme Joe Perez, Kuosmanen kertoo.

Joe Cruz tuli bändiin Pavel ”Pav Cruiz” Popvin tilalle tänä syksynä.

– Onhan se Amerikan valloittaminen helpompaa, kun mukana on amerikkalainen kitaristi eikä venäläinen, Kuosmanen toteaa.

Keikkaelämä voi olla välillä melko hurjaakin ja Kuosmanen myöntää, että hänellä on välillä karannut mopo käsistä juhlimisen suhteen.

– Nuorempana sitä eli sellaista rockelämää, ja kun breikkasimme niin nuorena, niin sitä halusi bailata. Mopo lähti käsistä jossain välissä aika isostikin. Uskon sen olleen vähän pakollistakin, että heräsi ja tajusi että on tehtävä muutos, Kuosmanen kertoo.

Tulevalla kiertueella eivät viski- ja olutpullot kilise.

– Meillä on kirjallinen sopimus koko bändin kanssa, että tällä kiertueella kukaan ei juo tippaakaan alkoholia, Kuosmanen toteaa.

– Nyt tämä homma on paljon pitkäjänteisempää ja tähän suhtautuu vakavammin kuin nuorempana. Tämä on bisnestä ja yritämme tehdä tästä isoa menestystarinaa.

Perjantaina ilmestyvä Katharsis-levy on kokonaan Kuosmasen käsialaa. Hän on itse kirjoittanut kaikki kappaleet ja hän myös laulaa ja soittaa kaiken levyllä itse.

– Aiempi musiikkimme oli enemmän kasarirockia, mutta nyt olen hakenut levyyn valtavirtaisempaa ja popimpaa soundia, Kuosmanen kertoo.

– Levyn nimi kertoo siitä kaiken. Katharsis tarkoittaa puhdistautumista kaikesta negatiivisesta taiteen kautta. Mulle tämä on askel uuteen ja ensimmäinen rakennuspalikka siihen, mitä lähdemme rakentamaan uuden bändin kanssa.

Arttu Kuosmanen on edelleen virallisesti kirjoilla Suomessa, mutta saa nähdä miten pitkään.

– Keskiviikkona tyhjensin mun Suomessa sijaitsevan omistuskämpän ja aion laittaa sen vuokralle. Olen koko ajan mennyt enemmän ja enemmän siihen suuntaan, että muutan Yhdysvaltoihin ja nyt kun on tuo daamikin siellä, niin uskon, että mua ei tulla näkemään Suomessa kovinkaan paljoa, Kuosmanen kertoo viitaten uuteen yhdysvaltalaiseen tyttöystäväänsä, alusvaatemallina työskentelevään Katelyniin.

Koko muukin bändi vaikuttaisi Kuosmasen mukaan olevan samoilla linjoilla siitä, että bändin tavoitteena on maailman valloitus.

– Se oli varmaan yksi iso syy siihen, miksi vanha kokoonpanomme hajosi, koska mulle oli tärkeää menestyä maailmalla ja muut eivät olleet ehkä valmiita tekemään yhtä isoja uhrauksia, ja he halusivat pysyä Euroopassa ja Skandinaviassa, Kuosmanen arvelee.

– Nyt olemme kaikkien bändiläisten kanssa samoilla linjoilla. Tällä hetkellä päätukikohtamme on Yhdysvalloissa, mutta haluamme päästä levittämään lonkeromme ja musiikkimme myös kaikkialle muualle maailmaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt