Nyt puhuu uransa lopettava Frederik: ”On kuin tyhjän päälle olisi tippunut”

Julkaistu:

Hanskat naulaan
– Totuus on se, ettei ole tarpeeksi kysyntää. Lavat ovat tiettyjen artistien, viihdeuransa lopettava junttidiskon kruunaamaton kuningas Frederik sanoo.
Pian 56 vuotta suomalaisia viihdyttänyt ja junttidiskon kruunaamattomaksi kuninkaaksi tituleerattu laulaja Frederik eli Ilkka Sysimetsä lähetti torstaiaamuna medialle tiedotteen, jossa kertoi lopettavansa uransa. Monet tyrmistyivät, sillä Frederik kertoo Ilta-Sanomille saaneensa paljon tsemppiviestejä ja jopa keikkapyyntöjä.

– Kyllä mua ketuttaa. Just tuli uusi Jonne Aaronin tekemä uusi Juodaan ja painitaan -biisikin YouTubessa ja nyt pitää tehdä tällainen päätös, Frederik puhisee puhelimen toisessa päässä.

Laulaja on parhaillaan kavereidensa kanssa Bahamalla tutustumassa Bahaman saaria taannoin moukaroineen hurrikaanin tuhoihin. Hän kertoo olevansa innokas kuvaaja ja aikovansa ikuistaa tuhon jälkiä.

– Haluan myös nähdä, onko korjaustyö jo aloitettu, Frederik kertoo.

Miehen oma henkinen korjaustyö on nyt alkamassa. jo 1960-luvulla viihdyttäjän uransa aloittanut laulaja kertoo tiedotteessaan keskittyvänsä omaelämäkertaan ja itsestään tekeillä olevaan elokuvaan. Omaan mieleenkin lopettamispäätöksen tekeminen vaikuttaa siten, että se täytyy sisäistää. Vaikka päätös on tehty, laulaja uskoo lopettamispäätöksen nielemisen vievän kuitenkin tovin.

– Omaelämäkertakirjan tekee eräs toimittaja ja leffasta olen puhunut Jussi Parviaisen kanssa, Frederik paljastaa.

Energistä miestä, jolla omien sanojensa mukaan virtaa riittää, on vaikea kuvitella vain kotona istumassa. Niin on nyt kuitenkin käymässä.

– Radiokanavat ja festarit buukkaavat vain tiettyjä ja aina samoja naamoja. Meillä vanhemmilla artisteilla on näin ollen vaikeampaa, vuosi sitten kolmisenkymmentä pienempää festarikeikkaa tehnyt Frederik kertoo.

Tiedotteessaan Frederik uumoilee joutuneensa monen muun jo iäkkäämmän artistin lailla niin sanotusti koneiston hampaisiin.

– Silti läpi vuosien olen saanut olla etuoikeutettu siten, että omat kuulijat ja fanit eivät ole koskaan minua hylänneet. Haluankin lähettää rakkautta heille kaikille. Kiitos, hän kirjoittaa.

Lopettamispäätöksen teko ei ollut aivan kivutonta, mutta Frederikin oli katsottava tosiasioita realistisesti. Kun ei ole keikkaa, ei ole keikkaa.

– Tuntuu niin turhalta lopettaa. Olen edelleen todella hyvässä kunnossa ja äänikin soi. Päätöksen tehtyäni oli kuin olisin tippunut tyhjän päälle, Frederik harmittelee.

Sen verran hän paljastaa, että kertoo tiedotteen jälkeen tulleen jo muutamia keikkapyyntöjä. Puhelimeen on tullut tsemppiviestejä, kuten ”Älä lopeta”, ”Ei voi olla totta” ja ”Pysy baanalla”. Laulaja myöntääkin lukuisten viestien antavan voimaa ja ovathan ne hivelleet itsetuntoakin, häntä vielä halutaan lavoille.

– Omalla tavallani aion taistella. Haluan urani jatkuvan edes jollain tavalla, hän miettii.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt