Uutuuskirja paljastaa Freddie Mercuryn vaietun epätoivon – soimasi itseään armotta yhdestä ominaisuudestaan

Julkaistu:

Elämäkerta
Queenin nokkamies vietti pitkiä aikoja epäillen, ettei ole niin lahjakas laulaja, että hänet muistettaisiin.
Freddie Mercury tapasi vertailla itseään John Lennoniin, mutta ei hyvällä tavalla. Mercury oli varma, ettei hän nousisi koskaan samalle tasolle The Beatles -legendan kanssa.

Vaikka Mercurya on pidetty rockin suurimpana showmiehenä, hän ajoi itsensä suorastaan epätoivoon yrittäessään tavoitella Lennonin suuruutta – samalla kuvitellen epäonnistuneensa surkeasti.

Uudessa elämäkerrassa Freddie Mercury: A Life, In His Own Words, laulajan kerrotaan olleen erittäin epävarma omasta lauluäänestään, jonka monet muut näkivät ikonisen laulajan ehdottomana vahvuutena. Lisäksi Mercury vertaili itseään jatkuvasti omiin idoleihinsa ja tunsi alemmuutta.

– John Lennon oli elämää suurempi ja todellinen nero, kirjassa kerrotaan Mercuryn todenneen.

– Jopa aivan The Beatlesin alkuaikoina pidin eniten Lennonin jutuista.

Mercury myös kuvaili, mikä teki Lennonista paremman kuin muista:

– En edes tiedä miksi, mutta hänessä on jotain taikaa... Ollakseni rehellinen, en voisi koskaan verrata itseäni häneen. Hän oli suurin.

– Jotkut ihmiset ovat vain kyvykkäämpiä tekemään tietyt asiat paremmin kuin kukaan muu. Minusta tuntuu, etten ole läheskään kykenevä tekemään asioita, jotka Lennon teki.

– Hän oli ainutlaatuinen. Ihailen häntä erittäin paljon ja se riittää. Kun kuulin hänen kuolemastaan, olin aivan shokissa.

Mercury kertoo kirjassa, että ihmiset haluavat nähdä kovia showmiehiä, ja näistä suurimpia Lennonin lisäksi olivat Elvis Presley ja David Bowie.

– Ihmiset haluavat show’ta ja näissä tyypeissä oli oikeanlaista pöhinää.

– Miksi Bowie ja Elvis olivat niin menestyneitä? Koska he tarjoilivat yleisölleen samppanjaa aamupalaksi ja tekivät, mitä ihmiset halusivat heidän tekevän, Mercury kuvaili.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt