30 000 Eppu Normaali -fania odotti yhtyettä lavalle tietämättöminä kulissien takaisista tapahtumista – valtava juhlakonsertti oli vähällä jäädä toteutumatta

Julkaistu:

uutuuskirja
Kesällä 2016 Eppu Normaali vietti 40-vuotissynttäreitään, jotka huipentuivat Tampereen Ratinassa järjestettyyn massiiviseen juhlakonserttiin.
Torstaina ylöjärveläisyhtyeestä ilmestyneessä uudessa kirjassa nimeltään Aika normaalia (Docendo) kerrotaan, että keikka oli kalkkiviivoilla vaarassa jäädä jopa kokonaan esittämättä.

Yli 30 000 Eppu-fania odottivat bändin juhlailtaa, jota Tampereen Filharmonia oli saapunut säestämään, jo hyvissä ajoin iltapäivällä Ratinan kentällä, eivätkä tienneet mitään kulissien takaisista tapahtumista.

Kun Eppu Normaali oli saanut soundcheckinsä valmiiksi, yhtyeen kitaristi säveltäjä Pantse Syrjä oli lähtenyt hymyssä suin piipahtamaan kotosallaan. Matkan aikana oli kuitenkin rysähtänyt. Syrjä oli ajanut toisen auton perään Hämeenpuistossa sellaisella voimalla, että auton turvatyynyt olivat lauenneet.


Henkilövahingoilta vältyttiin, mutta peltiä meni säpäleiksi. Kirjassa bändin kitaristi Juha Torvinen pitää ihmeenä sitä, että kolarissa ei sattunut mitään pahempaa. Nyt hän puhuu samasta tilanteesta IS:lle.

– Huonommalla tuurilla yksi Eppujen uran hienoimmista illoista olisi jäänyt toteutumatta. Jos Pantselle olisi käynyt jotain, keikkaa ei luonnollisesti olisi järjestytty, Torvinen sanoo.

– Kolari oli aiheutunut ”pantsemaisesti” kerrottuna siitä, kun edellä ajanut auto oli yllättäen jarruttanut punaisiin liikennevaloihin. Kun jopa näin yllättävästi oli käynyt, Pantse ei kuulemma ollut ehtinyt tekemään tilanteessa mitään, Torvinen kertoo naurahdellen.


Bändin muut jäsenet – Torvisen lisäksi laulaja-sanoittaja Martti Syrjä, rumpali Aku Syrjä ja basisti Sami Ruusukallio – olivat siunailleet hetken tapahtunutta siinä vaiheessa, kun Pantse oli päässyt takaisin Ratinan stadionille.

– Pantsea itseään tilanne ei kuitenkaan odotetusti hetkauttanut. Pantse ei ole tottunut ”pienistä” hetkahtamaan, Torvinen sanoo.

Kirja perustuu palkitun valokuvaajan Harri Hinkan Epuista parinkymmenen viime vuoden aikana ottamiin kuviin sekä bändin kitaristin Juha Torvisen niiden ympärille rakentamiin tarinoihin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt