Greta Thunbergin YK-puheesta tehtiin death metal -versio – pian nuori aktivisti kommentoi videota tyhjentävästi

Julkaistu:

Green Metal
Levy-yhtiö kutsuu kappaletta green metaliksi.
Reilu viikko sitten Greta Thunberg, 16, piti kuuluisan puheensa YK:n ilmastokokouksessa.

Hän osoitti syyttävät sanansa maailman johtajille. Thunberg sanoi näiden pettäneen hänen sukupolvensa, koska kasvihuonepäästöjen torjunnassa on epäonnistuttu.

– Tämä on väärin. Minun ei pitäisi olla täällä. Minun pitäisi olla koulussa valtameren toisella puolella, hän sanoi.

– Te olette varastaneet unelmani ja lapsuuteni tyhjillä sanoilla, ja kuitenkin minä olen yksi onnekkaista. Ihmiset kärsivät, ihmiset kuolevat, koko ekosysteemi on romahtamassa, Thunberg jyrähti.

Metallimuusikko John Mollusk näki puheessa mahdollisuuden, jota ei voinut jättää käyttämättä.

Newyorkilaisen Suaka-yhtyeen kitaristina ja rumpalina toimiva Mollusk nappasi Gretan puheen, muunsi sen death metal -ärinäksi ja sävelsi sanojen saatteeksi murakkaa metallia.

– Kun näin hänen puheensa, olin erittäin otettu hänen intohimostaan ja raivostaan. Sanat, jotka Greta oli valinnut, sopivat täydellisesti metallimusiikin synkkiin teemoihin, joita rakastan.



Mollusk painottaa, ettei halua pilkata Gretaa, vaan video on osoitus siitä, että hän allekirjoittaa nuoren ilmastoaktivistin sanoman.

Myös Greta Thunberg huomasi Molluskin teoksen ja piti siitä, sillä hän jakoi videon omalla Twitter-tlillään todeten:

– Olen siirtynyt eteenpäin tästä ilmastojutusta… Tästä lähtien teen vain death metalia, Thunberg kirjoitti.
Mollusk tuskin arvasi, kuinka suosituksi video voisi kasvaa. Sitä on tähän mennessä katsottu YouTubessa jo yli neljä miljoonaa kertaa.

Ruotsalainen Despotz Records huomasi myös hetkensä tulleen ja julkaisi Molluskin biisin How Dare You -sinkkuna ja nimesi musiikkityylin green metaliksi.

Kaikki sinkun tuotot menevät lyhentämättöminä Greenpeacelle.

– Me seisomme Gretan tukena ja olemme kiitollisia, että saamme tukea hänen työtään edes tällä tavalla, levy-yhtiön tiedotteessa todetaan.