Metallica-yhtyeen nokkamies James Hetfield joutui vieroitushoitoon – bändin piti perua kokonainen kiertue

Julkaistu:

James Hetfield on taistellut alkoholiriippuvuutensa kanssa jo vuosien ajan.
Useaan otteeseen Suomessakin esiintynyt metallijätti Metallica on joutunut perumaan Australian- ja Uuden-Seelannin -kiertueensa. Syynä keikkojen perumiseen on bändin keulahahmon ja laulaja-kitaristi James Hetfieldin joutuminen vieroitukseen.

Yhtye kertoo tilanteesta Twitter-tilillään useiden kirjoitusten muodossa. Tiedote asiasta on julkaistu myös Metallican virallisilla nettisivuilla.

– Viesti Larsilta, Kirkiltä ja Robilta: Olemme todella pahoillamme, kun joudumme ilmoittamaan faneillemme ja ystävillemme, että joudumme perumaan tulevan kiertueemme Australiassa ja Uudessa-Seelannissa.

– Kuten monet teistä varmaan tietävät, veljemme James on taistellut alkoholiriippuvuutensa kanssa monien vuosien ajan. Nyt hän on valitettavasti joutunut kirjautumaan jälleen vieroitushoitoon saadakseen itsensä kuntoon, bändi kertoo.
– Tarkoituksemme on todellakin saapua tuohon maailman kolkkaan jossain vaiheessa, kun terveys ja aikataulut antavat myötä. Ilmoitamme teille heti, kun se on mahdollista.

Miehet pahoittelevat tilannetta sosiaalisessa mediassa useaan otteeseen ja kertovat, että lipuista maksetut rahat tullaan palauttamaan ostajilleen kokonaisuudessaan.

– Arvostamme ymmärrystänne ja ja tukeanne Jamesille, ja kuten aina, kiitämme, että olette osa Metallica-perhettä.


56-vuotias James Hetfield on tuskaillut jo vuosien ajan alkoholiriippuvuutensa kanssa. Hän oli vieroituksessa muun muassa vuonna 2002, jonka jälkeen hän on ollut absolutisti ja kertonut uudesta elämästään monissa haastatteluissa. Nyt tilanne on ilmeisesti kuitenkin karannut käsistä ja riippuvuus nostanut jälleen päätään.

Maailman parhaimpien kitaristien joukkoon useissa listauksissa nostettu Hetfield on toinen Metallica-yhtyeen perustajajäsenistä. Hän perusti yhtyeen yhdessä rumpali Lars Ulrichin kanssa vuonna 1981, ja bändi on porskuttanut menemään siitä lähtien. Bändi on julkaissut yhteensä kymmenen studioalbumia ja voittanut yhdeksän Grammy-palkintoa. Yhtyeen levyjä on myyty ympäri maailma yhteensä yli 125 miljoonaa ja se onkin yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä bändeistä.