Suomalainen Tuomas teki kappaleen todellisen maailmantähden kanssa – epäröi aluksi, kun Armin Van Buuren täräytti pöytään ehdotuksensa

Julkaistu:

yhteiskappale
Tuomas Lähteenoja eli Tempo Giusto teki yhteiskappaleen DJ-tähti Armin Van Buurenin kanssa.
Suomalainen Tuomas Lähteenoja on tehnyt jo vuosia musiikkia nimellä Tempo Giusto. Tranceen keskittynyt DJ on keikkaillut Suomessa ja ulkomailla ja julkaissut lukuisia kappaleita.

Lähteenoja vieraili Loop-radiokanavan Jussi Ridanpään haastattelussa ja paljasti, että hän on tehnyt maailmankuulun Armin Van Buurenin levy-yhtiön, Armadan kanssa yhteistyötä jo useamman vuoden. Hiljattain hän lähetti yhtiölle tekemänsä kappaleen, joka päätyi itse Arminin korviin. Maailmantähti innostui biisistä ja ehdotti, että hän tekisi siihen hieman muutoksia.

Lähteenoja myöntää, että toisen puuttuminen hänen kappaleeseensa tuntui aluksi oudolta.

– Kyllä se aluksi on tietty vähän sellainen, että tämä on ollut mun visio tämä biitti, haluanko että sitä muutetaan. Toisaalta taas, sinulla on mahdollisuus tehdä yhteistyötä trance-genren isoimman nimen kanssa. Populaariyhteiskunta tietää kaikki Arminin, miten sä voisit sanoa ei? Lähteenoja kertoo Loopin haastattelussa.

Armin Van Buuren muokkasi lopulta Lähteenojan kappaletta hieman ja lopputuloksesta syntyi juuri julkaistu sinkku Mr. Navigator.

– Kun kuulin lopputuloksen, mun mielestä se oli tosi hyvä. Ajattelin, että siitä tulee tosi EDM-tyyppinen kaupallinen setti, mutta se oli tosi jees, Lähteenoja sanoo.

Vaikka suomalais-DJ karsastaa hieman kaupallisuutta ja on tunnetumpi trancen underground-piireissä, myöntää hän, että kaupallisuudesta on toki myös hyötyä.

– Kyllä vokaalit ja kaupallisuus voi olla tosi hyvä juttu myös.

Lähteenoja on tehnyt aiemmin musiikkia myös muille levy-yhtiöille, mutta nyt hän on tehnyt sopimuksen Armadan kanssa ainakin seuraavaksi vuodeksi.

  • Voit kuunnella Tempo Giuston haastattelun alta!

Tempo Giuston ja Armin Van Buurenin yhteiskappaleen julkaisusta on nyt kulunut muutama päivä. Yhteistyö megatähden kanssa ei ole vielä vaikuttanut suuremmin Lähteenojan elämään, mutta hän on huomannut merkkejä siitä, että pian tilanne voi olla toinen.

– Näkee statistiikassa, että Spotifyssa on nyt jo mennyt melkein 700 000 kuuntelua rikki.

Kappale tuli monille Lähteenojan mukaan monille hänen faneistaan täytenä yllätyksenä, sillä yleensä hän ei ole tehnyt kauppallisia kappaleita.

– Olen tunnettu undergroundimman trancetyylin edustajana ja nyt olen tehnyt trancen isoimman nimen kanssa yhteistyötä.

– Olen saanut paljon palautetta suomalaisilta tunnetuilta konemusamiehiltä, että tosi hieno juttu, tuli ihan puskista ja ei olisi ajatellut.

33-vuotias Lähteenoja julkaisi Agent Orange -debyyttisinglensä Tempo Giusto nimellä vuonna 2008. Sittemmin hän on julkaissut lukuisia kappaleita ja remixejä.

Armin Van Buuren on hollantilainen trance-DJ, joka on yksi tämän päivän tanssimusiikin kärkinimistä. 42-vuotias artisti on julkaissut seitsemän albumia. Forbesin mukaan Buuren on tänä vuonna maailman 10. parhaiten palkattu DJ reilun 15 miljoonan dollarin tuloillaan. Hänen edellään ovat muun muassa Tiësto, David Guetta, Steve Aioki ja Calvin Harris.