Madonnan kohuesiintyminen euroviisuissa poiki oikeusjutun: tuotantoyhtiö on penännyt turhaan satojen tuhansien eurojen saataviaan

Julkaistu:

Tel Avivin euroviisujen tuotantoyhtiö on haastanut Madonnan show’n järjestäneen tapahtumajärjestäjän oikeuteen sopimusteknisistä seikoista.
Popin kuningatar Madonnan esiintyminen Tel Avivin euroviisufinaalissa viime keväänä herätti paljon keskustelua ja kohua muun muassa poliittisiin kannanottoihin ja esityksen epävireisyyteen liittyen.

Nyt euroviisuihin liittyvä kohu Madonnan ympärillä jatkuu.

Euroviisut tuottanut KAN eli Israelin yleisradioyhtiöön verrattavissa oleva tuotantoyhtiö on nyt haastanut Madonnan show’n järjestäneen tapahtumajärjestäjä Live Nationin ja Live Nation Israelin oikeuteen. Asiasta kertoo muun muassa Variety-lehti.


Syytteen mukaan Madonnan edustajat ovat rikkoneet sopimusehtojaan ja taloudellisia lupauksiaan.

Oikeuteen toimitetun ilmoituksen mukaan KAN antoi Madonnalle show’ta varten käyttöön teknistä ja logistista tukea, jotka olivat ”euroviisutuotannon yläpuolella”. Tällaisia ovat olleet muun muassa turvajärjestelyt, kuulokkeet, projektorit ja ylimääräinen henkilökunta, joita show’ta varten on hankittu. KANin mukaan Live Nation oli luvannut korvata kaikki nämä kustannukset tuotantoyhtiölle, mutta rahoja ei ole koskaan kuulunut pyynnöistä huolimatta.

Tuotantoyhtiö KAN vaatii nyt Live Nationilta 1,38 miljoonan Israelin sekelin eli reilun 353 000 euron korvauksia.


Madonnan esiintyminen Tel Avivin euroviisuissa viime toukokuussa varmistui vain kaksi päivää ennen laulukilpailun finaalia.

Jo ennen koko show’ta siitä nousi kohu, sillä kritisoijien mielestä laulajan ei olisi pitänyt esiintyä laisinkaan Tel Avivissa Israelin epävakaan poliittisen tilanteen vuoksi.

Show kuitenkin toteutui ja Madonna esitti euroviisufinaalissa 30 vuoden takaisen jättihittinsä Like A Prayer sekä uuteen tuotantoonsa kuuluvan Futuren. Show’n päätteeksi nähtiin poliittinen kannanotto, kun Madonnan tanssijoiden selkiin oli laitettu Palestiinan ja Israelin liput ja he kävelivät lavalla käsikkäin.

Kohu olikin välittömästi valmis eikä tuotantoyhtiökään ollut tästä mielissään, sillä kyseistä tilannetta ei nähty show’n kenraaliharjoituksessa.

Myös Madonnan laulutaidot herättivät kummastusta epävireisyytensä vuoksi.

Elokuussa 61 vuotta täyttänyt Madonna on yksi aikamme tunnetuimmista ja rakastetuimmista poptähdistä. Hän aloitti uransa tanssijana 70-luvun loppupuolella ja ensimmäisen levytyssopimuksena hän allekirjoitti vuonna 1982. Seuraavana vuonna 1983 julkaistiin hänen esikoisalbuminsa Madonna, jonka suurimpia hittejä olivat muun muassa Everybody ja Holiday.

Tämän jälkeen Madonna on tehnyt lukemattomia hittikappaleita, julkaissut 14 studioalbumia ja hänen levyjään on myyty maailmanlaajuisesti yli 300 miljoonaa. Maailman myydyimmän naisartistin lisäksi hän on myös näyttelijä ja hän on tehnyt lukuisia rooleja elokuvissa.

Hänen uusin kiertueensa Madame X starttaa syyskuussa New Yorkista ja sen on määrä päättyä Pariisiin huhtikuussa 2020. Toukokuussa euroviisuissa kuultu Future olikin ensimakua hänen Madame X -albumiltaan, joka julkaistiin kesäkuussa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt