Megayllätys! Alma sävelsi itsensä Hollywoodin jättituotantoon – Charlien enkeleiden tunnuskappaleen esittää kolme todellista maailmantähteä

Julkaistu:

uutuuselokuva
Alma on mukana uuden Charlien enkelit -elokuvan tunnusbiisin tekijätiimissä. Kappaleen esittävät supertähdet Miley Cyrus, Ariana Grande ja Lana DelRey.
– Vihdoinkin alkaa tulla ulos näitä juttuja, joista en ole saanut puhua, suomalaisartisti Alma eli Alma Miettinen sanoo IS:lle.

Tänään perjantaina on julkista, että Alma on yksi Charlien enkelit -elokuvan tunnuskappaleen säveltäjistä ja sanoittajista. Menestynyt tv- ja elokuvasarja herää henkiin syksyllä, kun julkisuudessa pelkistetysti Charlie’s Angeles -nimellä kulkeva projekti saa ensi-illan. Edellinen Charlien enkelit -elokuva on nähty 16 vuotta siten.

Tunnusbiisin esittää kolme yhdysvaltalaista tähtilaulajaa Miley Cyrus, Ariana Grande sekä Lana DelRey.

Äskettäin julkistettiin Alman kirjoittaneen biisejä myös Miley Cyrusin levylle. Mother’s Daughter- ja Cattitude-kappaleet olivat mukana jo toukokuun lopussa julkaistulla ep:llä.

Onko suomalainen artistilupaus Alma nyt heittäytynyt kokonaan kirjoittamaan kappaleita muille artisteille?

On ja ei, sillä alun perin lauluntekijänä sopimuksen Saksaan saanut Alma on tosiaan päässyt kirjoittamaan pop-maailman tämän hetken kirkkaimmille tähdille. Saavutus on suomalaisittain ainutlaatuinen.

Mutta Alma on valmistellut musiikkia myös omalle levylleen.
Charlien enkelien soundtrack sekä Miley Cyrusin ja Alman omat levyt julkaistaan vielä tämän vuoden aikana. Ja muutakin on kuulemma luvassa, mutta niistä pitää Alman vielä vaieta – musiikkibisneksessä artistien ja levy-yhtiöiden markkinointi- ja viestintäkoneisto määräävät, milloin mitkäkin yhteistyökuviot ovat julkisia.

– En tiedä, miten olen päässyt kirjoittajana tälle tasolle. Mutta on ärsyttävää, miten pitkään kestää ennen kuin nuo biisit tulevat ulos, Alma sanoo.

Charlien enkelien tunnarin ja ”Miley-jutut” Alma kirjoitti ”jo ainakin vuosi sitten”. Helsinkiläislaulaja tutustui toisen polven amerikkalaistähteen, kantrilaulaja Billie Ray Cyrusin tyttäreen runsaat puolitoista vuotta sitten. Kaksikon törmäytti molempien albumit tuottava Andrew Wyatt, joka tunnetaan itsekin merkittävänä lauluntekijänä: hän kuului Lady Gagan ja Bradley Cooperin Shallow-biisin tekijätiimiin. Lisäksi Wyatt on työskennellyt muun muassa Liam Gallagherin, Bruno Marsin ja Dua Lipan kanssa.

– Todellakin halusin tavata Mileyn, mielestäni hänellä on upea asenne. Tapasimme Lykke Lin albumibileissä ja pian aloimmekin tehdä musiikkia yhdessä!


Räväköiden artistien yhteiselo ei kuitenkaan ole pelkkää musiikintekemistä. Alma kertoo, että ”bailaamassakin käydään” – ja soitellaan. Haastattelupäivän aamunakin Alma on puhunut Cyrusin kanssa pitkän puhelun, tai siis Kalifornian-aikaa illalla.

– Meillä vaan klikkas Mileyn kanssa tosi hyvin – ja teki se minulle tatuoinninkin, Alma kertoo ja esittelee oikean käsivartensa sisäpuolella olevaa Gay MC tekstiä.

– Luulen, että hänestä oli hauskaa, että olin silloin 22-vuotias ihan tavallinen tyyppi, joka tekee musaa. Olen nähnyt tuolla Jenkeissä sitä stara-meininkiä, ja kaikkien ympärillä hääsää vain tyyppejä, jotka ovat sillä staralla töissä. Minä asennoiduin musan tekemiseen yhdessä niin, ettei minulle ollut mikään pakko saada biisiä hänen levylleen. Olen niin suomalainen, että suhtaudun koko hommaan niin, että tulee, mitä tulee.
Ja tuleehan sitä. Molempien artistien levyt ovat valmiina. Alma ei saa kertoa, sisältävätkö levyt yhdessä esitettyjä biisejä. Valtavan suuri yllätys ei taida olla, jos sisältävät.

– Future knows, hän virnistää.
Charlien enkelit -kappaleen tekijätiimiin Alma sanoo totisesti tahtoneensa mukaan kuultuaan, ketkä biisin esittävät.

– Menin studioon ja muut tykkäsivät siitä, mitä biisiin toin, hän kertoo.

– Se mitä toin... sitä on hankala täsmällisesti sanoa, sillä teimme biisiä yhdessä.

Tekijöinä ovat tuottajan ja Alman lisäksi biisin solistit. Lana DelRey ja Miley Cyrus kirjoittivat kappaleeseen omia osuuksiaan, molemmat ovat Alman mukaan ”musatyyppejä”.

– Olen myös tehnyt biisejä artisteille, jotka eivät tee muuta kuin laulavat – ja ottavat kymmenen prosenttia tekijänoikeustuloista, hän sanoo alan yhteen nykykäytäntöön viitaten.

Keitä nämä artistit sitten mahtavat olla? Niistä kuullaan epäilemättä myöhemmin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt