Paula Vesala kärsii pahasta esiintymisjännityksestä – fanin suorat sanat keikan jälkeen juuttuivat mieleen: ”Tuntuu aina pieneltä kuolemalta”

rac

Julkaistu:

vain elämää
Paula Vesala kertoo Vain elämää -päivänään kärsivänsä esiintymisjännityksestä, joka on vain pahentunut vuosien varrella.
Paula Vesala kertoo Vain elämää -päivänään kärsivänsä pahasta keikkajännityksestä. Pitkä artistiura ei ole helpottanut Vesalan ramppikuumetta, vaan esiintymisjännitys on kasvanut vuosien kuluessa ja suosion kasvaessa vain suuremmaksi.

– Esiintymisjännitys pahenee vuosi vuodelta, se on jännä juttu, Vesala toteaa videolla, jota ohjelman tähdet katsovat pöydän ympärillä.

Artisti pohtii, että oikeanlaista yhteyttä yleisöön on joskus vaikea saavuttaa. Positiiviset keikkakokemukset kuitenkin kannustavat jatkamaan esiintymistä.

– Kun on hyvä kontakti yleisön kanssa, siinä tapahtuu niin siistejä juttuja, että haluaa vielä esiintyä ja tehdä. Ne ihmiset, jotka tulevat kuuntelemaan sitä musaa ovat kuitenkin niitä, joille se on tehty, ja sitten siinä tapahtuu joskus jotain maagisia juttuja, Vesala miettii vakavana.

– Ja sitten joskus ei. Joskus on vaikeampaa olla siellä lavalla.


Elastinen avaa pelin kysymällä, miten Vesalan esiintymisjännitys yleensä ilmenee.

– Välillä menee koko keikka, että tuntuu, etten pääse pois sieltä jännityksen kuopasta! Yritän kyllä löytää sellaisia konsteja, mutta uskon, että sitä saa jotain anteeksi, jos joku on pettynyt ja näin, Vesala sanoo.

Artisti ottaa esimerkikseen kerran, jolloin sai suoraa palautetta jännityksestä faniltaan.

– Joskus joku nainen tuli sanomaan minulle, että ”joo, mä olin siellä sun Tampere-talon keikalla. Olihan se vähän sellainen paskanjäykkä”. Vesala kertoo naurahtaen.

– Muistan, että se keikka jännitti tosi paljon ja se nainen tuli keikalle uudestaan! Mutta kyllä se lavalle meneminen tuntuu aina pieneltä kuolemalta, hän tuumaa vakavammin.


Erin kertoo esityksensä jälkeen, että uransa alkuvaiheilla hänen 10 vuotta vanhempi siskonsa oli valtava apu ramppikuumeeseen. Artisti herkistyy kyyneliin muistellessaan, kuinka sai siskoltaan rohkeutta esiintymiseen.

– Hän itse oli koulukiusattu, mutta piti aina huolta, että mulla on hyvä itsetunto. Varsinkin aluksi, kun meinasi jännittää esiintyminen, niin kuvittelin, että yleisö on täynnä Ilonaa, joka vaan halusi kaikkea hyvää, eikä koskaan pahaa, Erin kertoo liikuttuneena.

– Esiintymistä ylipäätään ei voi harjoitella. Vaikka sitä harjoittelisi neljän seinän sisällä kuinka paljon, tämä tilanne on sen biisin kanssa uusi. Olen sitä mieltä, että biisi ei ole biisi, ennen kuin sen esittää yleisölle, Erin miettii.


Vesala kertoo, että yleisö on ollut hänen keikkajännityksensä suhteen ymmärtäväistä. Artistin mieleen muistuu hauska kohtaaminen rehellisen fanin kanssa.

– Joku nainen oli silleen, että olin siellä sun Tampere-talon keikalla ja sanoin, että okei, vitsi, mua se keikka kyllä jännitti tosi paljon, ja hän sanoi, että no olihan se vähän sellainen paskanjäykkä! Mutta hän tuli uudestaan ja sitten hän sanoi, että no niin, hyvä keikka tänään! Vesala nauraa.

– Silti se tuntuu välillä sellaiselta pieneltä kuolemalta mennä sinne lavalle, artisti sanoo.

Vain elämää perjantaisin kello 20 Nelosella ja Ruudussa. Ilta-Sanomat ja Nelonen ovat samaa Sanoma-konsernia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt