Mika Myllylän traaginen kohtalo murtaa Antti Tuiskun holtittomaan itkuun – ”Kun Norjassa jää ihminen kiinni dopingista...”

rac

Julkaistu:

Vain elämää
Hiihtoa fanittava poptähti kertoo, että Mä hiihdän -hittikappaleen sanoitukset herättävät hänessä yhä suuria tunteita.
Antti Tuiskun Vain elämää -päivä huipentuu Erinin kappaleeseen. Tuisku liikuttui silmin nähden, kun Erin kertoi esittävänsä kappaleen Mä hiihdän ja luonnehti sitä yhdeksi Suomen popmusiikin hienoimmista teoksista.

Hitti julkistettiin vuoden 2017 Lahden MM-hiihtojen alla ja Tuisku esitti sen myös samana vuonna Urheilugaalassa.

Intohimoiseksi hiihdonystäväksi tiedetty Tuisku nähtiin MM-hiihtojen aikaan useaan otteeseen ladun varressa kannustamassa suomalaishiihtäjiä.

Hiljattain poptähti on julkaissut sosiaalisessa mediassa kuvia ja videoita yhteisiltä treenileireiltä hiihdon moninkertaisen arvokisamitalistin Krista Pärmäkosken kanssa.
Vain elämää -ohjelmassa Tuisku avaa ensimmäisen kerran, mitä kaikkea kappaleen taustalla on. Laulaja kertoo pohtineensa kappaleen tekovaiheessa hiihtäjälegenda Mika Myllylän kohtaloa.

– Tämä on tosi herkkä aihe, ja yksikään ei tämän jälkeen varmaan halua tulla mun keikoille, hän aloittaa.

– Mutta mä sanon, että on omituista, että Norjassa jää urheilija kiinni dopingista ja hänet palkitaan valtion korkeimmalta tasolta. Ja kun tällainen tapahtuu Suomessa, ihminen tappaa itsensä, laulaja lataa.

– Se kertoo ennen kaikkea siitä, miten ihmiset ovat valmiita kääntämään sulle selän.
Sanoitus herättää edelleen voimakkaita tunteita Antti Tuiskussa.

– Meillä oli ajatus, että halutaan tehdä tästä aiheesta laulu. Minua alkaa nytkin itkettää, kun mietin sitä, että ”jos nyt jaksan viel tän yhden mäen yli, onks sen jälkeen uusi mäki”, hän paljastaa.

– Mie romahdin siihen ja itkin. En tiedä, itkinkö elämän raadollisuutta, itkinkö mun omaa väsymystä, itkinkö sitä, kuinka raskasta on välillä jaksaa soutaa vastavirtaan vai itkinkö Mika Myllylän kohtaloa. Itkin varmasti kaikkia näitä, hän kertoo.
Kesällä 2011 kuollut olympiavoittaja Myllylä kuului niiden suomalaishiihtäjien joukkoon, jotka jäivät kiinni dopingista Lahden MM-kisoissa vuonna 2001.

Hiihtoliiton pitkäaikainen puheenjohtaja Paavo M. Petäjä kommentoi Ilta-Sanomille Myllylän kuoleman jälkeen tämän kuolinsyytä. Muuta tietoa Myllylän kuolemasta ei ole tähän päivään mennessä saatu.

– Mika ei kuollut oman käden kautta eikä kuolemaan liittynyt ulkopuolisia henkilöitä. Se oli tapaturma, Petäjä sanoi tuolloin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt