Rahaongelmat ajoivat Antti Tuiskun asumaan läheistensä sohville: ”Keikoista ei jäänyt käteen yhtään mitään”

rac

Julkaistu:

Antti Tuiskun Vain elämää -päivänä artistit keskustelevat rahasta ja sen merkityksestä
Antti Tuisku on iloinen, ettei hänen tarvitse tällä hetkellä miettiä, mistä saa voita leipänsä päälle. Aina tilanne ei ole ollut yhtä hyvä.

– Olen nähnyt ne hetket ja vuodet, milloin on tehty persnettokiertuetta. Silloin mun on ollut pakko saada kaikki maailman show-elementit. Sitten kun tulee välitilinpäätös, että mitäs tästä artistille jää käteen, todetaan, että siitä ei jää yhtään mitään, Tuisku kertoo.

Vuonna 2008 taloudelliset vaikeudet kävivät niin suuriksi, että Antti Tuisku luopui omasta asunnostaan ja muutti läheistensä luokse.

– Olin siinä tilanteessa, että okei, mitä vaihtoehtoja mulla on. No, mie laitan mun oman asuntoni vuokralle, koska mulla ei ole varaa maksaa lainan lyhennystä. Pakkaan kamat muutamaan pahvilaatikkoon, laitan toisen Rovaniemelle ja toisen Espooseen ystävän vanhempien luo. Päätin, että asun seuraavan puolitoista vuotta ihmisten nurkissa, jotta pystyn keskittymään musiikin tekemiseen, artisti muistelee.

Musiikin tekeminen on ollut Antti Tuiskulle aina tärkeintä.

– Työ on tosi iso osa meidän kaikkien elämää ja haluaisimme kaikki tehdä työtä, josta nautimme. Mie olen tosi etuoikeutetussa ja onnellisessa asemassa, että saan tehdä duunia, mitä rakastan sydämeni pohjasta. Tosi moni ihminen ei voi sanoa samaa, Antti Tuisku miettii.


Unelmatyöhönkin mahtuu vaikeuksia ja rankkoja kokemuksia.

– En halua alkaa jeesustelemaan, ettenkö itse tekisi töitä rahan takii. Hyvänen aika, totta kai mie teen, pitäähän munkin pärjätä. On mullakin ollut sellaisia hetkiä, että tulen suoraan tiputuksesta keikkalavalle 39 asteen kuumeessa, niin voin kertoa, että oijoijoijoi, elämä on julmaa, artisti kertoo.

Vaikka toimeentulo on tärkeää, se ei ole pääsyy musiikin tekemiseen.

– En mie ikinä ajattele sitä, kun nousen lavalle, että mie nousen tänne sen takia, että tästä saa näin ja näin paljon hilloa. En todellakaan.

Vain elämää perjantaisin kello 20 Nelosella.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt