Tamperelainen: Neljä Yö-yhtyeestä potkut saanutta jäsentä ja Jussi Hakulinen yhdistivät kaikessa hiljaisuudessa voimansa – bändin nimi ihmetyttää - Musiikki - Ilta-Sanomat

Tamperelainen: Neljä Yö-yhtyeestä potkut saanutta jäsentä ja Jussi Hakulinen yhdistivät kaikessa hiljaisuudessa voimansa – bändin nimi ihmetyttää

Yö-yhtyeen entiset ja nykyiset jäsenet astuvat yllättäen yhdessä lavalle sunnuntaina Tampereella.

Jussi Hakulinen aikoo esiintyä neljän Yö-yhtyeestä pois potkitun ex-jäsenen ja kahden nykyisen jäsenen kanssa.

4.9.2019 20:59

Paikallislehti Tamperelainen kertoo keskiviikkona, että Tampereen Hiedanrannassa järjestetään sunnuntai-iltana musiikkitapahtuma, jonka illan esiintyjäluettelon yksi nimi on herättänyt ”huomattavaa kiinnostusta”.

Ohjelmaan on kirjattu esiintyjäksi bändi nimeltään Yö Revisited. Tamperelaisen mukaan lavalle astuu kolme Yö-yhtyeestä potkut saanutta jäsentä, yksi yhtyeen jättänyt jäsen, kaksi sen nykyistä jäsentä ja yhtyeen alkuperäisjäsen Jussi Hakulinen.

Daffest-tapahtuman kotisivujen mukaan Yö Revisited -kokoonpanon muodostavat Jussi Hakulinen, Jukka Frogley Mänty-Sorvari, Jay Lewis, Daffy Terävä, Ari Toikka ja Mikko Kangasjärvi. Tamperelainen mainitsee lisäksi, että Yön ex-rumpali Antti Mäkinen astuisi myös lavalle.

Jay Lewis ja Daffy Terävä.

Tamperelaisen mukaan idean takana on Daffy Terävä, joka on myös ollut mukana järjestämässä Daffest-tapahtumaa. Terävä soitti Yö-yhtyeessä 16 vuotta, kun sai lähtöpassit suuren mediahuomion saattelemana joulukuussa 2016. Samalla ovenavauksella potkut sai Jay Lewis. Frogley sai potkut jo vuonna 2002, Antti Mäkinen vuonna 2006.

Yö-yhtyeen nykyisistä jäsenistä lavalle astuvat Mikko Kangasjärvi ja Ari Toikka. Kokoonpano aikoo soittaa Yö-yhtyeen musiikkia lavalla.

Jukka Mänty-Sorvari soitti Yössä rumpuja vuosina 1990–2002.

Antti Mäkinen sai lähteä Yöstä vuonna 2006.

Taustalla rahariita käräjillä ja Olli Lindholmin kuolema

Suomalaisten rakastaman Yö-yhtyeen historia on ollut riitojen värittämä.

Yhtye nousi suureen suosioon jo vuonna 1983. Seuraavana vuotena suosio räjähti käsiin, kun perustajajäseniin kuuluneen Jussi Hakulisen säveltämä ja sanoittama albumi Nuorallatanssija ilmestyi. Albumilla on mukana muun muassa Yön megahitti Joutsenlaulu.

Jussi Hakulinen lähti ovet paukkuen Yöstä jo vuonna 1985.

Suosio ei tuonut onnea, ja Hakulinen ajautui muiden jäsenten kanssa huonoihin väleihin. Hän häipyi Yöstä vuonna 1985.

Tähän eivät riidat loppuneet. Yö-yhtyeen edesmennyt keulakuva Olli Lindholm erotti bändin yhteisellä päätöksellä basisti Jukka Lewisin joulukuussa 2016, ja samalla ovenavauksella häipyi myös kitaristi Daffy Terävä.

Lewis haastoi Lindholmin oikeuteen potkuista ja vaati yhtyeeltä rahaa. Olli Lindholm voitti riitajutun syksyllä 2018: Pirkanmaan käräjäoikeus hylkäsi Lewisin vaatimuksen 35 000 euron korvauksista. Lisäksi hän joutui maksamaan useiden kymmenien tuhansien oikeudenkäyntikulut.

Sitten Olli Lindholm kuoli täysin yllättäen 54 vuoden iässä helmikuussa 2019. Syyksi kerrottiin äkillinen sairauskohtaus.

Lindholmin kuolema ei lopettanut riitelyä. Hakulinen ilmoitti monta kertaa Lindholmin kuoleman jälkeen julkisuudessa, että ei aio sallia kirjoittamiensa kappaleiden esittämistä Olli Lindholmin muistokonserteissa, ellei konserteista saatuja rahoja lahjoitettaisi hyväntekeväisyyteen.

Lopulta hän muutti mieltään viime huhtikuussa ja ilmoitti, että sallii sittenkin kappaleiden esittämisen.

– En aio kieltää teosteni esittämistä ja pitäydyn kommentoimasta enää tapausta mitenkään, hän kirjoitti.

Artikkelia muokattu 5.9. klo 14.14: Antti Mäkinen jätti Yö-yhtyeen itse, ei saanut potkuja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?