AC/DC:n Brian Johnson ei saanut sanaakaan paperille levyn äänityksissä – lopulta rajuilma pelasti miehen: ”Itse asiassa kirjoitin säätiedotuksen”

Julkaistu:

Hell's Bells
Bon Scottin saappaisiin astuminen taisi oli kova paikka Brian Johnsonille.
AC/DC:n laulaja Brian Johnson antoi haastattelun, jossa hän kertoili “kirjoittajan blokista”, johon hän törmäsi työskennellessään Back in Black -albumin parissa.

Levy oli Johnsonin ensimmäinen bändin kanssa edellisen laulajan Bon Scottin kuoltua alkoholimyrkytykseen.

Laulaja kertoi AXS TV:n The Big Interview -ohjelmassa siitä hetkestä, kun inspiraatio lopulta iski häneen ja miehen kynästä syntyi teksti Hell’s Bells -kappaleeseen.

– Muistan, että edessäni oli viisi biisiä ilman lyriikoita. Ajattelin vain, että hitto, minulta on sanat loppu. Mutt Lange, tuottajamme, tuli luokseni aamiaisella ja hän näki, etten ollut oma itseni. Hän kysyi, onko kaikki hyvin Brian? Vastasin, että nyt on aika hankala paikka.


– Se oli paha päivä. Sellainen, jota en ole koskaan aiemmin kokenut. Sitten iski vielä trooppinen myrsky (levyä äänitettiin Bahamalla). Taivas tummui ja jyrinä oli todella hurja. Lange sanoi jotain sen suuntaista kuin: vau, onpa melkoinen ukkonen. Siitä keksin Hell’s Bellsin ensimmäisen rivin (I'm a rolling thunder, a pouring rain. I'm comin' on like a hurricane.). Minä itse asiassa kirjoitin säätiedotuksen, Johnson nauraa nyt, 40 vuotta myöhemmin.

– Hyvät jutut tapahtuvat niin nopeasti, ettei sitä edes tajua. Se on upeaa ja näyttää todella helpolta. Sitten kun yrität toistaa sen jutun, niin eipäs onnistukaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt