”Suomen ihanat ihmiset…” – Kärkkäänä tunnettu Liam Gallagher leperteli ja hämmensi Helsingissä

Julkaistu:

Konsertti
Oasis -solistina Liam Gallagher ei koskaan tullut Helsinkiin, mutta sooloartistina hän lauloi nyt Oasis -hittejä – ja näytti itsestään yllättäviä puolia.
Ehkä suurin yllätys koettiin ennen varsinaisen setin viimeistä kappaletta, Oasis -biisiä Champagne Supernovaa.

– Suomen ihanat ihmiset, tämä biisi on viimeisemme, Gallagher spiikkasi.

”Suomen ihanat ihmiset!”

Se oli todella yllättävää kaunopuheisuutta Liam Gallagherilta, 46, joka tunnetaan vähintäänkin kärkkäänä kommentoijana – ehkäpä yhtenä rockin historian suurimmista törkyturvista. Siis veljensä, entisen bändikaverinsa ja nykyisen kiistakumppaninsa Noel Gallagherin ohella.

Ehkä Champagne Supernova herkisti laulajaa, sillä hän ja bändi olivat päättäneet omistaa kappaleen muutama päivä aikaisemmin edesmenneelle ystävälleen.

ENNEN TÄTÄ Liam Gallagher vei tunnelmasta toiseen. Siis ihan muualle kuin surutyön tai yleisönimartelun fiiliksiin.

Hänen välispiikeistään ei – tuttuun tapaan – meinannut saada selvää. Tai jos sai, niiden kohde jäi epäselväksi.

– Nice one, hän kommentoi ainakin neljästi kappaleen lopuksi – epäselväksi jäi, tarkoittiko hän kehullaan biisin esitystä vai yleisön sille suomaa vastaanottoa.


Ja mahtoiko olla huumoria vai jotain muuta, kun Oasis -klassikko Wonderwallissa hän muutti sanoja aprikoiden tähän tyyliin: ”Olisi paljon kerrottavaa, mutta en puhu suomea.”

Ja suomen kielestä hän ei käyttänyt englannin sanaa Finnish, vaan omalaatuista muunnosta ”Finlandish”.

MUSIIKILLISESTI Gallagher ja bändi, johon normaalien bändisoittimien lisäksi kuului muun muassa sello, olivat vakuuttavia.

Laulajana Liam Gallagher kuulostaa samalta kuin Oasis -aikoina. Äänessä ja tulkinnassa on karheutta ja lämpöä, mutta myös rockissa hyveeksi laskettavaa arvaamattomuuden uhkaa.


Muutamissa kappaleissa hän ei laulanut yhtä korkeita ääniä kuin Oasis -levytyksissä, mutta on vaikea arvioida, oliko kyse siitä, että laulaja ei enää näihin ääniin pääse – vai vain erilaisista sovituksista.

Yhtye soitti kuten näitä kappaleita soittaa pitää. Bändin nimi ei ollut Oasis eikä lavalla ollut Noel Gallagheria soittamassa kitaraa, mutta kymmenen illan aikana kuullusta 17 biisistä oli Oasista – ja kuulosti Oasikselta.

YLLÄTYS OLI SEKIN, että Liam Gallagher ja bändi tulivat lavalle takaisin viimeiseksi biisiksi julistetun Champagne Supernovan jälkeen – sitä ei juuri ole Why Me? Why not. -kiertueen keikoilla nähty.

Yleisö sai vielä version Oasis -biisistä Be Here Now.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt