Brittipopin legenda kolmatta kertaa Suomessa, ja vihdoin oikeassa paikassa – ”Tältä keikalla pitää näyttää!”

Julkaistu:

Verven Richard Ashcroft aloitti brittipop-fanien kokoontumisajot Helsingin Kaisaniemessä.
In The Park -konsertti alkoi lauantaina Helsingin Kaisaniemessä Richard Ashcroftin keikalla. Verve-yhtyeen solistina brittipopin legendoihin noussut laulaja-lauluntekijä on Suomessa kolmatta kertaa viime vuosien aikana – ja nyt oikeassa paikassa ensimmäistä kertaa.

– Tältä keikalla pitää näyttää, hän spiikkasi heti lavalle astuessaan.

Hän vertasi maisemaa siihen, että Pori Jazzissa 2016 hän esiintyi sateessa ja yleisö luikki ties mihin katosten alle kauas isolla festivaalikentällä. Nyt paistoi.


Hän olisi voinut puhua myös kahden vuoden takaisesta esiintymisestään Tampereen Ratinassa. Silloin esiintymisaika oli Eppu Normaalin jälkeen – ja paikalle jäi paikallislegendojen jälkeen vain kourallinen yleisöä.
Mutta nyt hän oli omiensa joukossa, suomalaisen brittipop-yleisön edessä. Paitsi Verve-hittien toivossa, väki oli tullut paikalle Oasis-klassikoita ja Liam Gallagheria kuulemaan.

Ashcroft, 47, oli hyvässä esiintymiskunnossa. Keikka huipentui Verven suurimpaan hittiin Bitter Sweet Symphony, ja Ashcroftin tulkinnassa oli polvistumisineen ja yleisönlaulatuksineen samaa vimmaa kuin 1990-luvulla Verven keulilla. Sitähän on Suomessa saatu todistaa vain Verven keikkataltioinneilta.

Tunnin keikan ohjelmistoon mahtuivat odotetusti Ashcroftin soolouran ja Verven suurimmat hitit. Muun muassa A Song For The Lovers ja Drugs Don’t Work kuultiin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt