Rokkari potkittiin ulos kuntosalilta – miehen treenivaatteet olivat liikaa henkilökunnalle: ”He kysyivät minulta uskonko Jeesukseen?”

Julkaistu:

Behemoth
Behemothin Nergalilta jäi treeni kesken.
Metallisuuruus Behemoth on parhaillaan kiertueella Pohjois-Amerikassa yhdessä Slipknotin, Volbeatin ja Gojiran kanssa.

Kuten kunnon rockhenkilö konsanaan, Adam Nergal Darski päätti lähteä kuntosalille ennen illan keikkaa, mutta vierailusta tuli lyhyt, sillä miehen yllä ollut Darkthronen t-paita oli liikaa salin henkilökunnalle.

Treenipaikaksi oli valikoitunut paikallinen YMCA:n sali (Nuorten Miesten Kristillinen Yhdistys, NMKY) ja sen henkilökunta ei katsonut hyvällä norjalaisen black metal -yhtyeen paitaa.

– He kysyivät minulta uskonko Jeesukseen? Sanoin, että olen Puolasta ja palvon Odinia, mies vitsailee Instagramissa julkaisemallaan videolla.
Julkaisun yhteydessä Nergal muistuttaa, ettei häntä noin vain lannisteta.

– Voit sensuroida taidettani, voit haastaa minut oikeuteen, voit pyytää ihmisiä boikotoimaan keikkojamme, mutta et voi pilata treenejäni, närkästynyt Nergal kirjoittaa.

Myös Darkthronen miehistö huomasi päivityksen somessa ja otti kantaa tapahtumiin:

– Nergal siis potkittiin ulos salilta, koska hänellä oli Darkthronen paita. Häneltä oli kysytty, uskooko hän Jeesukseen? Kun kuulin tästä, en tiennyt pitäisikö itkeä vai nauraa? Hauska yksityiskohta tietysti on, että hän piti yllään minulta saamaani paitaa. Onko teillä muilla ollut ongelmia Darkthronen paitojen kanssa? bändi kyselee omassa päivityksessään.
Nergal on joutunut ennenkin vaikeuksiiin uskonnollisten tahojen kanssa. Puolassa häntä on syytetty jumalanpilkasta, kun hän repi Raamatun esiintymislavalla.

– No, sitä Raamattua ei enää ole, mutta ei ole oikeusjuttuakaan, sillä voitin sen. Suomi on niin liberaali maa, että te ette ehkä ymmärrä tilannetta Puolassa. En voi uskoa, että joudun taistelemaan tällaisesta asiasta vielä vuonna 2018, mies kertoi Ilta-Sanomille viime vuoden syksyllä.

Nergal on saanut katolisen kasvatuksen ja kertoo miettivänsä paljon uskontoa.

– Se on osa elämääni. En pääse siitä eroon ja siksi taistelen sitä vastaan. Uskonto on yksi orjuuden muoto. Uskovaiset luulevat olevansa vapaita, mutta eivät he ole. He seuraavat sokeina johtajiaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt