Ensinäyttö IS:ssa: Lordin riveissä Euroviisut voittanut Sampsa Astala julkaisi videon kesäbiisiinsä Setelit lentää

Julkaistu:

Sampsa Astala vaihtoi rummut kitaraan ja lauluun.
Karkkilasta lähtöisin olevan, sittemmin helsinkiläistyneen muusikon ja tuottajan ammatillinen ura muusikkona alkoi Lordi-yhtyeen rumpalina ja taustalaulajana. Sampsa Astala oli mukana viidellä Lordin studioalbumilla sekä voittamassa Euroviisut vuonna 2006.

Lordin jälkeen mies on keskittynyt soolouraansa.

Tuore kesäbiisi Setelit lentää on saanut tuekseen nyt myös videon.

– Video on kuvattu yhden päivän aikana, kun olimme Karkkilan Sunset Beach Party -keikalla. Siinä on kuvattu tyypillinen keikkapäivä, mikä pitää sisällään roudaukset, automatkat, soundcheckin, keikan vesisateessa ja backstagehassuttelut. Tässä(kin) tapauksessa artisti roudaa, ajaa, laulaa ja maksaa, Astala naurahtaa.Setelit lentää kappaleen tuotannosta vastaa Janne Oinas, joka on tuttu nimi maan ykkösartistien, kuten Suvi Teräsniskan, Jari Sillanpään ja Elastisen taustalta.

Jo aiemmin sävelletty sinkku uudistui etelän lämmössä:

– Noin vuosi sitten kävin ensimmäistä kertaa Kanarialla ja siellä Gran Canarialla keikalla, ja siitä innostuneena kirjoitimme Laurin Luusuaniemen kanssa sanat uusiksi säkeistöön. Siellähän helposti toiminta lähtee lapasesta, kuten esimerkiksi illalla, jolloin lähdetään radalle taskut täynnä seteleitä ja aamulla ne ovat taianomaisesti muuttuneet kolikoiksi, Sampsa hymyilee.

Astala tunnustaa, että mukana on ei-ehkä-niin-vähänkään omakohtaista kokemusta.

– Varsinkin silloin Lordin huippuvuosina yöelämä tuli tutuksi. Näin on minulle kerrottu. Itse en ihan kaikkea muista, hän tunnustaa.

– Biisin tuotannon lähtökohta oli bileet. Tämän tahdissa kelpaa tanssahdella niin festareilla kuin mökin grillibileissä, Sampsa jatkaa.

Sampsa julkaisee syksyllä debyytti-sooloalbuminsa eli "soittolistan", kuten nykyaikana voisi luonnehtia.

Kyseessä on kokoelmalevy, joka summaa kaikki Sampsan parin viime vuoden aikana julkaistut biisit.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt