Brittisivusto hehkuttaa: Tampere on maailman metallipääkaupunki – mustamakkara ja Rammstein huumasivat, Lapin sotaakaan ei unohdettu

Julkaistu:

Metal capital
Tampere mainittu, nyt Keskustorille!
Brittiläinen Loudersound – johon kuuluvat muun muassa legendaariset musiikkilehdet Metal Hammer ja Classic Rock – kävi Tampereella katsastamassa Rammsteinin keikat. Matka oli niin onnistunut, että toimittaja Fraser Lewry lähti kaikista henkseleistä irti innostuessaan hehkuttamaan Pirkanmaan maakuntakeskusta.

– Näimme Rammsteinin soittavan kaksi keikkaa koko planeetan metallipääkaupungissa ja f**k, kuuluu artikkelin varsin repäisevä otsikko.

Ensimmäiseksi Loudersound muistaa mainita vuoden 2012 tilaston, jonka mukaan Suomessa on eniten metallibändejä maailmassa suhteutettuna väkilukuun.

– Suomessa on uskomattomat 53,2 heavybändiä 100 000 asukasta kohti. Se on kymmenen kertaa enemmän kuin Yhdysvalloissa tai Britanniassa, Lewry ihmettelee.

Toimittaja kertoo lukijoilleen, että aiemmin Suomen metallipääkaupunki oli Lemi, Lappeenrannan vieressä sijaitseva pikkukunta, josta tulee jopa 13 heavybändiä – Stam1na suurimpana tähtenä.Artikkelin mukaan Tampere on nyt peitonnut särästä (lampaasta ja perunasta leivinuunissa paistamalla valmistettu eteläkarjalainen perinneruoka) tunnetun paikkakunnan.

– Tampere on Suomen suurin kaupunki Helsingin metropolialueen ulkopuolella. Metallipääkaupungissa on 74 bändiä, jotka voidaan lukea heavygenreen. Mitä muuta? Tietenkin suosikkimme mustamakkara (blood sausage) joka on kaikkein hevein ruoka, toimittaja kiittelee Lielahdessa valmistettua tuotetta.

Saatuaan mahansa täyteen sianlihasta, kamarasta, ruisjauhoista ja sianveriproteiinista valmistettua herkkua, toimittaja lähti kierrokselle keskustaan.


Hän kertoo lukijoilleen, että Rammsteinin t-paitaan sonnustautuneita hevareita tuli vastaan pilvin pimein.

Paikallisista yrityksistä Loudersound huomioi muun muassa Thrasherie Barin Hämeenkadulla ja Scandicin Rammstein-buffetin.


Itse Rammsteinin keikasta sivustolla ei ollut pahaa sanottavaa.

Pitkässä arviossa toimittaja ehtii myös tekemään melkoisen aasinsillan muistuttamalla lukijoitaan siitä, että Suomi taisteli saksalaisia vastaan Lapin sodassa.

Loudersoundin artikkelin voi lukea kokonaisuudessaan täältä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt