AP: Oopperatähti Plácido Domingoa syytetään seksuaalisesta ahdistelusta – painosti lupaamalla rooleja

Julkaistu:

Syytteiden mukaan Plácido Domingo, 78, on yrittänyt painostaa naisia seksisuhteisiin muun muassa lupaamalla työmahdollisuuksia.
The Associated Press kertoo, että yhtä aikamme suurimmista oopperalaulajista, Plácido Domingoa syytetään seksuaalisesta ahdistelusta ja epäasiallisesta käytöksestä.

Uutisen mukaan Domingon toiminta on ollut julkinen salaisuus oopperamaailmassa jo pitkän aikaa.

Kahdeksan laulajaa ja yksi tanssija ovat kertoneet AP:lle, että espanjalaissyntyinen supertähti on ahdistellut heitä seksuaalisesti ollessaan korkeassa asemassa eri oopperataloissa. Vanhimmat tapaukset ovat 1980-luvun lopulta.

Yksi naisista kertoo Domingon laittaneen käden hänen hameensa alle ja kolme muuta väittää laulajan pakottaneen heidät suutelemaan. Väitteiden mukaan ahdistelua on tapahtunut pukuhuoneissa, hotellihuoneissa ja lounastapaamisissa.

– Lounastapaaminen ei ole outo asia. Jos joku yrittää pitää väkisin kiinni kädestäsi lounaalla, se on outoa. Jos laittaa käden polvelle, se on vielä oudompaa. Hän kosketteli aina jollain tavalla – ja pyrki joka kerta suutelemaan, eräs naisista kertoi.

AP on tavoittanut lukuisia laulajia, tanssijoita ja muusikoita, jotka ovat todistaneen Domingon toimia.

Naiset kertovat myös, että torjuttuaan Domingon lähentely-yritykset, heidän uransa ei ole edennyt toivotulla tavalla. Heidän mukaansa muun muassa kertaalleen luvatut roolit ovat menneet muille.

Vain yksi naisista – Patricia Wulf, joka lauloi Domingon kanssa Washingtonin oopperassa – puhui omalla nimellään. Muut haluavat pysyä nimettöminä. He kertovat pelkäävänsä julkista nöyryytystä ja töiden menettämistä.

Yksi naisista kertoo harrastaneensa seksiä Domingon kanssa kahdesti. Kun Domingo on poistunut yhteisestä hotellihuoneesta, nainen kertoo miehen jättäneen 10 dollaria yöpöydälle todeten: ”En halua, että tunnet itsesi prostituoiduksi, mutta täytyyhän sinun saada palkka tehdystä työstä.”

Domingo vastasi AP:lle:

– Nimettömien ihmisten kolmekymmentä vuotta vanhat syytökset ovat erittäin huolestuttavia ja näin esitettyinä erittäin epätarkkoja.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt