Ankaran uskonnollisen kasvatuksen saaneelta tähdeltä kiellettiin ”maallinen musiikki” täysin – nyt hän julisti Flow-lavalla: ”Hoidin sateen pois!”

Julkaistu:

flow
Sade tosiaan loppui – ja kunnian siitä otti parrakas artisti.
Kun parrakas mies julistaa lopettaneensa sateen, ollaan aikamoisen kuvaston äärellä.

– Ette arvaakaan kuinka kalliiksi tämä tulee festivaalijärjestäjälle. Hoidin sateen pois, spiikkasi Father John Misty Helsingin Suvilahden Flow Festivalin päälavalla sunnuntai-iltana.

Sade oli loppunut iltapäivällä. Kunnian siitä olisi ehkä voinut antaa myös juuri sateen loppuessa esiintymisensä aloittaneelle J. Karjalaiselle, mutta kerrotaan tämä tarina nyt amerikkalaisesta näkökulmasta, sillä uskonnolliset kertomukset ovat Father John Mistylle eli 38-vuotiaalle Josh Tillmannille tuttuja.

Hän kasvoi Washington D.C.:n esikaupungissa Rockvillessä Marylandin osavaltion puolella. Isä työskenteli tietokoneinsinöörinä ja elämä vaikutti tavalliselta, paitsi että Joshia ja hänen kolmea sisarustaan ohjattiin kuluttamaan vain kristillistä viihdettä. Sekulaaria eli uskonnotonta musiikkia hän kertoi muutama vuosi sitten julkaistussa podcast-haastattelussa kuulleensa vasta 17-vuotiaana ensimmäisen kerran.

Kutsumus esiintymiseen oli kuulemma jo aiemmin, sillä Tillmanin unelma-ammatti oli lapsena saarnaaja.

Flow Festivalin päälavalla Father John Misty saarnasi häneen uskoville. Eturivissä oli faneja, jotka tunsivat ulkoa hänen soololevyjensä kappaleiden sanat. Niissä Tillman on kertonut muun muassa kärsimistään mielenterveysongelmista.

Tillman muutti 21-vuotiaana Seattleen ja löysi nopeasti soittokavereita. Instrumenttien opettelua ei oltu kotona kielletty, kitara ja rummut olivat hallussa jo varhain. Omakin ura – maallisin lauluin – urkeni, vauhtia soittohommiin toi myös rumpalina toimiminen Flow’ssa viime vuonna nähdyssä Fleet Foxes -yhtyeessä tämän kehutun ensilevyn kiertueella viime vuosikymmenen lopussa.

Nyt Father John Misty tekee musiikkia sooloartistina ja johtaa upeaa, isoa kokoonpanoa. Suvilahdessa hänen pehmeä, tumma laulunäänensä sai tukea 9-jäseniseltä yhtyeeltä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt