Syöpää sairastavat artistit nousivat Flow-lavalle laulamaan sairaudestaan – mykistävän hetken kruunasi Robbie Williamsin kanssa työskennellyt tähti

Julkaistu:

flow
Flow Festivalin ohjelmistoon mahtuu musiikkia muuhunkin käyttöön kuin hauskanpitoon.
Astrid Swan sai syöpädiagnoosin vuonna 2014, Stina Koistinen jo neljä vuotta aiemmin. Kummankin sairaus on kroonista. Musiikinteko on kuitenkin jatkunut. Molemmat ovat sairastuttuaan onnistuneet työstämään vaikuttavat albumit, jotka on jopa palkittu TEOSTO-palkinnoilla.

Swanin From The Bed and Beyond voitti arvostetun palkinnon viime vuonna, Koistisen Color Dolor -yhtyeen Love tänä vuonna.

Kaksikon yhteinen projekti Swan/Koistinen tekee musiikkia, joka kertoo sairastamisesta. EP-levy julkaistiin keväällä. Sen kappaleiden nimet kertovat potilaan näkökulmasta sairauden kohtaamisesta ja herättämistä ajatuksista.

”Käsittelemme teoksessamme elämän jatkumista muuttunein ehdoin”, kaksikko kiteytti ep:n tiedotteessa.


Flow festivalin lauantaina Swan ja Koistinen esittivät ep:n materiaalin livenä. Apuna lavalla heillä oli kolme muusikkoa, joista kanadalainen Owen Pallett on suomalaiselle levytykselle ja sen esitykselle poikkeuksellisen nimekäs yhteistyökumppani: Pallett on pop-maailman arvostetuimpia jousisovittajia ja viulisteja.

Säveltäjänäkin ansioitunut Pallett on aiemmin esiintynyt Flow’ssa yhdysvaltalaistähti Frank Oceanin erikoiskonsertin sovittajana, muita hänen sovituksiaan käyttäneitä ovat muun muassa kanadalaisyhtye Arcade Fire ja englantilaislaulaja Robbie Williams.

Kävely aurinkoisessa lauantai-iltapäivässä Gasellien bailukeikalta Swan/Koistisen vakavamieliseen sairauskertomuskeikkaan merkitsi trippiä tunnelmasta toiseen. Gasellien Suojaus petti ja Imus edustavat suomalaisessa musiikkituotannossa tarpeellista, mutta jokseenkin vastakohtaista käyttömusiikkia Swan/Koistisen taiteelliselle sairauskertomukselle, muun muassa kappaleille Diagnosis, Hospital ja Symptoms.


Keikan aluksi laulajat lauloivat suruharson takaa. Lopussa, sairastamisen hyväksymisen jälkeen sanoituksessa julistettiin kuitenkin, että elossa vielä ollaan.

Vaikuttava esitys, jonka muutama tuhat jättitelttaan sitä kuuntelemaan tullutta muistaa varmasti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt