Rammsteinin tulishow sai taivaanrannan liekehtimään Tampereella – 10 kuvaa, jotka on pakko nähdä

Julkaistu:

Rammstein järjesti Tampereella henkeäsalpaavan show’n.
Rammstein-yhtye tarjoili Tampereen Ratinassa tulta ja räjähdyksiä. Yhtye esiintyi perjantaina yli 30 000 ihmiselle ja nousee lavalle jälleen tänään lauantaina.


Yhtyeen keikan perjantaina avasi Was ich liebe uudelta levyltä. Kotona kuunneltuna keskinkertainen viisu, aivan mitäänsanomaton. Mutta livenä se murskaa kuulijansa.


Tampereen Ratinassa saksalaiset näyttävät faneilleen, mistä teutonit ja kunnon show on tehty. Valot näkyvät taatusti Vesilahdessa asti, pyrot Pirkkalassa.


Rammstein on erikoinen ilmiö rock-genressä. Yksinkertaisia ja iskeviä biisejä. Sanoituksissa hoetaan muutamaa fraasia.


Bändin kitaristi Richard Kruspe on jopa puolustellut yliampuvaa show’ta. Hän on todennut, että yleisö ei kuitenkaan ymmärrä saksankielisiä tekstejä, joten tarjotaan sitten muuta viihdettä.


Rammstein edustaa tavallaan camp-huumoria. Bändi osaa nauraa itselleen, vaikka homma näyttääkin päällisin puolin hyvin vakavalta. Ryhmä on kuin kiertävä sirkus, joka määrittelee keikoillaan populaarikulttuurin pelisääntöjä uusiksi.

Rammsteinin musiikki on enemmänkin idioottimaisia kosketinkuvioita ja vetäviä kitarariffejä kuin suurta säveltaidetta. Mutta silmäkarkkia parhaimmillaan.


Rammsteinin nerokkuus perustuu yksinkertaiseen kerrontaan, jossa on monitasoinen ydin. Jos pysähtyy (ja sattuu ymmärtämään saksaa) kuuntelemaan sanoituksia, kuulee karmeita tarinoita. Rammsteinin biiseissä käsitellään kannibalismia, syanidivuotoja ja vaikkapa lento-onnettomuuksia, johon myös bändin nimi viittaa.


Du hast. Yli 30 tuhatta ilmassa heiluvaa nyrkkiä on kaunis näky. Vielä komeammalta kuulostaa, kun Till Lindemann antaa yleisön laulaa kertosäettä, kaksi sanaa sisältävää iskulausetta. Ja se pyrotekniikka. Katsojien yli lentävät liekit, jotka polttavat kulmakarvat vielä stadionin takaosassakin.


Rammstein kam, sah und siegte, tuli, näki ja voitti.


Bändin stadionkiertue jatkuu myös vuonna 2020. Suomalaisille hyvä uutinen on se, että bändi saapuu ensi vuonna Tallinnaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt