Teltan täydeltä Paratiisia! Ville Valo hämmästyi Flow-yleisön hurmoksellista vastaanottoa

Julkaistu:

FLOW FESTIVAL
Älkää väittäkö, että ette tunne Flow Festivalin esiintyjiä ettekä musiikkia!
Ville Valo & Agents heitti neljänneksi viimeisen keikkansa Helsingin Flow Festivalilla perjantai-iltana. Yhtyeen esiintymisaika oli klo 18 alkaen, joten monille festaroijille Ville Valon ja kitaristi Esa Pulliaisen johtaman Agentsin tulkinnat Badding -kappaleista oli illan ensimmäinen musiikkielämys.

Ja millainen elämys se olikaan!


Ihan vastaava elämys kuin Ville Valo & Agents muillakin keikoillaan tänä kesänä. Sensaatiomaista yhteisprojektia on arvioitu jopa kesän kalleimmaksi festariesiintyjäksi, mutta rahalle tulee vastinetta. Ainakin, jos arvostaa musiikkiesityksissä vuosikymmeniä eläneitä kappaleita, poikkeuksellisen lahjakkaita ja omaperäisiä tulkintoja sekä esityksen ainutlaatuisuutta.

Flow Festivalilla on riesanaan elitistisen musiikkijuhlan maine. Usein kuulee väitettävän, etteivät tapahtuman esiintyjät ja siellä esitettävä musiikki ole suurelle yleisölle tuttua.

No, tällaiset väitteet asettuivat outoon valoon, kun Ville Valo & Agents toimivat esilaulajina Badding -klassikko Paratiisissa. Flow Festivalin toiseksi suurin estradi, peräti 18 000 ihmistä sisuksiinsa nielaiseva teltta oli kutakuinkin täynnä – ja kutakuinkin kaikki lauloivat mukana!


Tunnelma oli hyvinkin vastaava kuin Valon ja Agentsin kesän aiemmilla keikoilla, vaikkapa Helsingin Kaisaniemessä kesäkuussa ja Tikkurila-festivaaleilla heinäkuussa.

Näytti siltä, että paljon isoja yleisöjä ja kiihkeää yhteislaulua HIM -urallaan nähnyt Ville Valokin hämmästyi paratiisillisen yhteislaulun voimaa. Kasvoille levisi epäuskoinen, onnellisuutta hehkunut hymy.

Flow Festival vetää yleisöä myös Suomen ulkopuolelta. Valon ja HIM -yhtyeen perässä Suomeen on matkustettu aikanaan sankoin joukoin. Ehkä joku oli nytkin ostanut festarilipun juuri heidän takiaan, sillä kokoonpanon keikat päättävä tulkinta HIM -klassikko When Love And Death Embracesta sai yleisössä aikaan innostuneen kohahduksen.


Valitettavasti Valon ja Agentsin yhteistyö on näillä näkymin loppusuoralla, kolmea keikkaa vaille maalissa. Badding -projektin elo on lyhyt kuin Suomen kesä.

Tai Paratiisi Helsingin Suvilahdessa. Valo, Agents ja Flow -yleisö vetäisivät klassikon kitarasooloineen kaikkineen alle kolmeen minuuttiin.

Mutta ne minuutit eivät unohdu.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt